Zamolxis. Realitate si mit in religia geto-dacilor PDF

Coperta Carte Zamolxis. Realitate si mit in religia geto-dacilor

Iti doresti sa citesti cartea Zamolxis. Realitate si mit in religia geto-dacilor publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Zamolxis. Realitate si mit in religia geto-dacilor chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Zamolxis. Realitate si mit in religia geto-dacilor

Din cuprins: Misterioasa civilizatie a indoeuropenilor; Religia indoeuropeana; Semnificatia mitului in istoria indoeuropeana; Geto-dacii, entitate a lumii trace asezata la confluenta dintre Orient si Occident; Imaginea geto-dacilor in relatarile anticilor; Vechi credinte, culte, rituri si ritualuri ale geto-dacilor; Decebalus per Scorilo (Despre Cultul Stramosilor in perioada finala a statului dac) Pentru a cuprinde orizontul larg al problematicii, cititorului i se ofera o succinta, dar judicioasa, prezentare a civilizatiei, istoriei si conceptiilor religioase ale populatiilor indoeuropene in lumina cercetarilor invatatilor romani si straini. In acest cadru cultural-istoric vast este plasat si ansamblul credintelor geto-dacilor cu intreg cortegiul de culte, rituri, ritualuri si practici funerare, cunoscute si interpretate pe plan religios si filosofic. In centrul acestora se afla, fireste, Zamolxis (sau Zalmoxis, cum prefera unii specialisti) si doctrina sa moral-religioasa. Om sau zeu, el este prezentat de autor in contextul general al istoriei, filosofiei si religiei geto-dacilor, asa cum rezulta din textele grecesti si latine ale diferitilor autori antici. (…) Alaturi de studierea informatiilor literare despre Zamolxis si alte componente ale religiei geto-dace, comparata si cu cea a celtilor, autorul nu a putut rezista si tentatiei de a-si exprima parerea personala cu privire la controversata inscriptie-stampila de pe vasul de cult dacic (DECEBALVS PER SCORILO), descoperit la Gradistea Muncelului….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.