Vrajitoarea trebuie sa moara. Psihologia basmului PDF

Coperta Carte Vrajitoarea trebuie sa moara. Psihologia basmului

Iti doresti sa citesti cartea Vrajitoarea trebuie sa moara. Psihologia basmului publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Vrajitoarea trebuie sa moara. Psihologia basmului de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Vrajitoarea trebuie sa moara. Psihologia basmului

In aceasta carte dedicata psihologiei basmelor, Sheldon Cashdan examineaza modul in care basmele ii ajuta pe copii sa faca fata conflictelor psihice, proiectandu-le propriile lupte interne dintre bine si rau asupra bataliilor puse in scena de personajele din povesti. Rumpelstiltskin, Pinocchio si Rapunzel interpreteaza pe o scena lipsita de pericole dorinta senzuala, invidia, avaritia si lenea, permitandu-le copiilor sa se confrunte cu propriile lor «pacate mortale». Semnificatia profunda a povestilor fantastice si a basmelor nu a mai fost abordata atat de patrunzator si de distractiv de la Psihanaliza basmelor, a lui Bettleheim. Sheldon Cashdan este profesor emerit de psihologie la Universitatea Massachusetts, Amherst. Este autorul cartilor: Abnormal Psychology, Interactional Psychotherapy si Object Relations Therapy. Cuprins: Prefata Multumiri Capitolul 1: A fost odata ca niciodata Mitul 1: Basmele sunt povesti pentru copii Mitul 2: Basmele au fost scrise de fratii Grimm Mitul 3: Basmele ne invata lectii Semnificatia basmelor Perspectiva psihanalitica: Cenusareasa il intalneste pe Oedip Perspectiva Sinelui: in cautarea binelui Balcoanele mintii Treptele copilariei Capitolul 2: Vrajitoarea launtrica. Frumoasele adormite De ce trebuie sa moara vrajitoarea Originile binelui: clivajul si Sinele Ceva rau apare Calatorie spre centrul Sinelui Partea I: Traversarea Partea a II-a: intalnirea Partea a III-a: Victoria Partea a IV-a: Sarbatorirea Capitolul 3: Vanitatea. Oglinda, oglinjoara Un ajutor de dincolo de mormant Iadul nu este furios Pe cine mancam la cina?Cea mai mare frica dintre toate Unde salasluieste magia Pastrand aparentele Ce se afla in spatele aparentelor Pastreaza-mi ultimul dans Capitolul 4: Lacomia. Unde duc firimiturile de paine Cand mancarea nu ajunge Casa este acolo unde e si inima Mancatul si originea Sinelui Mancat compulsiv, bulimie si diete In compania lupilor O alta versiune Capitolul 5: Invidia. Daca se potriveste pantoful…Intoarcerea la mama cea buna Adevarata Cenusareasa sa se ridice…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.