Vincent van Gogh PDF

Coperta Carte Vincent van Gogh

Iti doresti sa citesti cartea Vincent van Gogh publicata de editura RAO? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Vincent van Gogh chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Vincent van Gogh

In spatele fiecarei opere de arta se afla un artist, adica un om. Si nimic nu poate fi mai util pentru cunoasterea operei decat cunoasterea circumstantelor, a exigentelor, a pasiunilor ce au determinat-o. Cand este vorba despre Van Gogh, se poate spune ca aceasta opera este in primul rand viata lui. Pentru ca nici un creator nu s-a daruit atat de total operei sale, nici un creator nu si-a pus in joc, intr-o asemenea masura, propria-i viata, ca sa-si realizeze opera. Viata lui Vincent constituie procesul de creatie a unei opere picturale ale carei motive si ambitii trec si ele cu mult dincolo de arta. In aceasta carte nu se vor gasi deci nici subtile teorii ce tind sa insereze acest geniu singular. In fragilul esafodaj al scolilor de pictura din care se incearca sa se cladeasca Istoria artelor, nici referinte la deductiile savante – si adesea arbitrare – ale psihanalistilor. In schimb, pornind de la fapte si de la opere, vom incerca sa-l abordam pe Vincent van Gogh, pe acest „nebun de pictura“ ale carui acte se explica in primul rand, daca nu chiar exclusiv, prin logica si luciditate….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.