Viata secreta a copacilor PDF

Coperta Carte Viata secreta a copacilor

Iti doresti sa citesti cartea Viata secreta a copacilor publicata de editura Publica? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Viata secreta a copacilor chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Viata secreta a copacilor

Pentru multi oameni, padurea reprezinta un spatiu al nostalgiei, simbolul linistii si al naturii neatinse. In cartea de fata, renumitul padurar Peter Wohlleben ne dezvaluie crampeie din viata secreta a copacilor, scotand la iveala detalii uluitoare despre acestia: copacii au memorie, comunica intre ei, simt durerea si pot chiar sa faca insolatie sau, pe masura ce inainteaza in varsta, sa le apara riduri. Anumiti copaci, cum ar fi stejarii, comunica prin mesaje olfactive: atunci cand un exemplar e atacat, emana anumite substante prin care-si avertizeaza semenii din imediata apropiere. Altii produc in decurs de cateva minute seve amare, care alunga insectele. Peter Wohlleben se foloseste de experienta sa profesionala de decenii si ne prezinta padurea intr-o lumina cu totul noua. O carte informativa si relaxanta despre copaci si paduri, care ne invata sa pretuim minunile naturii. In padure se petrec cele mai uluitoare lucruri: copacii comunica intre ei. Nu doar ca au grija cu multa dragoste de puieti, ci ingrijesc cu atentie vecinii bolnavi sau batrani. Copacii au senzatii, sentimente, memorie. Incredibil, dar adevarat! Padurarul Peter Wohlleben face lumina in desisul intunecat al padurilor si ne dezvaluie aspecte surprinzatoare dintr-un univers misterios. Prin intermediul povestilor sale fascinante despre capacitatile nebanuite ale copacilor, Peter Wohlleben vorbeste atat despre cele mai noi descoperiri din domeniul stiintific, cat si despre propriile experiente. O declaratie de dragoste facuta padurii. Peter Wohlleben s-a nascut in 1964 si de mic si-a dorit sa devina ecologist. A studiat silvicultura si s-a angajat la administratia forestiera din landul Hümmel, Germania, in care locuieste. Ca sa-si poata pune in practica proiectele ecologice, a demisionat si, in prezent, administreaza o padure din muntii Eifel, unde incearca sa protejeze copacii seculari. A fost invitat in nenumarate emisiuni TV, tine prelegeri si seminare si este autorul mai multor carti despre padu…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.