Urma PDF

Coperta Carte Urma

Iti doresti sa citesti cartea Urma publicata de editura Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Urma chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Urma

Urma, publicata la editura Cartea Romaneasca, nu este cartea unui poet convertit la proza, ci e un roman scris dupa toate regulile genului. Subiectul e provocator: in inchisoarea de la Aiud, in anii ’60, apar urme suspecte pe zapada dintre pavilioanele intesate cu „politici“. Se declanseaza o ancheta. Marturiile sunt halucinante: sotia unui detinut – desigur, e vrajitoare – isi poseda cu patima sotul, noaptea, in celula, calugarul Daniil, mort cu un an in urma, si Maica Domnului vin sa aline suferintele „banditilor“. Ancheta se impotmoleste, amenintarile curg de la Centru. Trebuie gasit vinovatul si cum cazul depaseste granitele realitatii, acesta nu poate fi decat magicianul care preface apa in vodca, descuie orice usa, smulge cu puterea gandului hainele gardienilor: detinutul Gurii Lovin. Din acest moment, lucrurile scapa de sub control, comandantul isi pierde mintile, iar finalul devine un nou inceput.„Am scris Urma dintr-o respiratie, in trei, patru saptamani, dupa ce am purtat in minte subiectul vreo doi ani. E o poveste care intra in intimitatea teribilei inchisori de la Aiud, in anul 1960, un an de varf al torturii din perioada comunista. Paradoxal, drama aluneca in comedie, rasul amar incearca sa exorcizeze acea lume demonizata.“ – Adrian Alui Gheorghe…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.