Urcan batranul PDF

Coperta Carte Urcan batranul

Iti doresti sa citesti cartea Urcan batranul publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Urcan batranul de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Urcan batranul

URCAN BATRANUL – Volum de nuvele si povestiri de aparut postum la Fundatia pentru Literatura si Arta „”Regele Carol II””, Bucuresti . Impulsionata de succesul robust al cartii, aceeasi prestigioasa Casa editoriala, denumita ulterior Fundatia Culturala „”Regele Mihai I””, si ramasa sub conducerea lui Al. Rosetti, asigura si editia din 1944, sub ingrijirea aceluiasi Ion Chinezu, semnatarul unei Prezentari de o rara receptivitate. Din pacate, bunele oficii editoriale ale Fundatiilor, care au contribuit excelent la plasarea volumului pe orbita celor mai sigure valori ale prozei noastre, au fost puse la indoiala de catre Cornel Regman, alcatuitorul editiei critice din 1965 a nuvelelor. Luand in considerare aparitia postuma a cartii precum si existenta unor minuscule interventii in textul editat, acesta aprecie editia princeps din 1938 drept lipsita de autenticitate din unghi auctorial, in consecinta, isi asuma indrazneala de a o ocoli, incredintand tiparului variantele din reviste ale majoritatii naratiunilor, – decizie prezumtioasa insusita insa de catre unii editori ulteriori in semn de respect fata de aplombul „”critic”” al respectivei intreprinderi….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.