Umor PDF

Coperta Carte Umor

Iti doresti sa citesti cartea Umor publicata de editura Baroque Books & Arts? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Umor de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Umor

Maestrul recunoscut al comediei si una dintre cele mai sclipitoare minti ale epocii noastre, Terry Eagleton este un filosof, critic si teoretician literar britanic. S-a nascut in 1943, in Salford, Marea Britanie, intr-o familie de irlandezi catolici. Si-a facut studiile la Trinity College si la Jesus College, Cambridge. A inceput sa predea la University of Oxford si, in calitate de visiting-professor, la Cornell University, Duke University, Iowa University, Melbourne University, Yale University si la Trinity College, Dublin. Detine titlul de Distinguished Professor of English Literature la Lancaster University. Este autorul a peste patruzeci de lucrari de teorie literara, postmodernism, politica, ideologie si religie, care au avut un succes fantastic in intreaga lume. A N I M A L E L E N U R A D . D O A R O A M E N I I R A D S I , P A R A D O X A L , U N E O R I R A D A N I M A L I C .Interogatie sireata, raspuns istet, argument spiritual, aluzie subtila, obiectie abila, riposta inteligenta, ironie taioasa, hiperbola solida, metafora uluitoare, sinceritate obraznica, nonsens revoltator, mimetism voit inocent ori prefacuta naivitate sau, intr-un cuvant, umor. Atat de versatil si multiform. Vesel, sarcastic, viclean, ragusit, binevoitor, rautacios, batjocoritor, dispretuitor, nervos, usurat, cinic, intelegator, satisfacut, lasciv, neincrezator, jenat, isteric, compatimitor, jucaus, socat, agresiv ori sardonic: totul despre ras. Un strigat incoerent si exploziv, la limita dintre cultura si natura. Radios, afectat, insinuant, viclean sau prostesc. Adica zambet. La fel ca dansul, tot un limbaj al corpului, intre armonie si ostilitate. Idei stralucite si sarje inteligente, un studiu asupra umorului ca forma usor cinica si subversiva de superioritate asupra celorlalti, de la Aristotel la Toma d’Aquino pana la Hobbes, Freud si Bahtin. Nenumarate studii dedicate umorului incep prin a recunoaste rusinat ca sa analizezi o gluma echivaleaza cu uciderea ei. De fapt, nu este adevarat….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.