Trustul patriotismului si alte grotesti PDF

Coperta Carte Trustul patriotismului si alte grotesti

Iti doresti sa citesti cartea Trustul patriotismului si alte grotesti publicata de editura Paralela 45? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Trustul patriotismului si alte grotesti chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Trustul patriotismului si alte grotesti

Cartea de fata reuneste toate grotestile pe care Paul van Ostaijen le-a publicat in volum: De trust der vaderlandsliefde/Trustul patriotismului (cu un frontispiciu de Arnold Topp, 1925), Het bordeel van Ika Loch/Bordelul lui Ika Loch (cu un frontispiciu de Rene Magritte, 1926), Vogelvrij/In afara legii (a carei publicare era prevazuta la sfarsitul lui 1927, dar care n-a aparut decat in 1928, la cateva luni dupa moartea prematura a autorului). Daca Franz Kafka a scris grotesti fantastice Metamorfoza reprezinta exemplul prin excelenta, Van Ostaijen s-a marginit sa scrie grotesti satirice, care vizeaza lumea de aici, de jos, vazuta ca un joc de marionete lipsit de sens. Desi acel in illo tempore de la inceputul Trustului patriotismului plaseaza povestirea in afara timpului, Van Ostaijen trimite limpede la fenomene de actualitate politica, morala sau filozofica. – Jan H. Mysjkin…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.