Tratat de gramatica a limbii romane. Morfologia ,Vol 1 PDF

Coperta Carte Tratat de gramatica a limbii romane. Morfologia ,Vol 1

Iti doresti sa citesti cartea Tratat de gramatica a limbii romane. Morfologia ,Vol 1 publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Tratat de gramatica a limbii romane. Morfologia ,Vol 1 chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Tratat de gramatica a limbii romane. Morfologia ,Vol 1

Tratatul de fata reprezinta viziunea ultima si definitiva – din punctul de vedere al autorului – asupra gramaticii limbii romane, fazele anterioare fiind concretizate (in afara studiilor si articolelor publicate in reviste locale, centrale si – cateva – din strainatate) in: Curs de limba romana contemporana. Morfologia, Iasi, 1968, 606 p., litografiat; Curs de limba romana contemporana. Sintaxa, Iasi, 1972, 572 p., litografiat; Gramatica limbii romane explicata. Morfologia, Editura Junimea, Iasi, 1979, 400 p. [=GEM]; Gramatica limbii romane explicata. Sintaxa. Editura Junimea, Iasi, 1982, 384 p. [=GES]; Gramatica limbii romane explicata, I (? Generalitati ?, substantivul, articolul, adjectivul, pronumele, numeralul), Editura Virginia, Iasi, 1994, 345 p. [=GE, I]. Actualul tratat se deosebeste de toate lucrarile anterioare prin dezvoltarea unor idei care fusesera doar mentionate (vezi, de exemplu, problema ? Categoriei gramaticale ? A determinarii si a articolului ca parte de vorbire de sine statatoare), prin nuantarea unor solutii printr-o argumentare adecvata (vezi, de exemplu, problema verbelor semiauxiliare si a predicatului verbal compus), prin abordarea unor chestiuni care ramasesera in afara lucrarilor anterioare (vezi, de exemplu, flexiunea substantivelor proprii, valentele obligatorii si facultative ale verbelor etc) s. a. Adaugind la acestea si actualizarea informatiei bibliografice, se gaseste explicatia dublarii proportiilor lucrarii, care a ajuns la mai mult de 2000 de pagini dactilografiate. Tratatul se publica in doua volume: I – Morfologia (cu sigla Dimitriu, Trat., I) si al II-lea – Sintaxa (cu sigla Dimitriu, Trat., II). Volumele sint paginate in continuare, de asemenea in continuare fiind numerotate capitolele, paragrafele si notele. Bibliografia si indicele pentru intregul tratat se afla la sfirsitul volumului al II-lea….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.