Textemele romanesti. O abordare din perspectiva lingvisticii integrale PDF

Coperta Carte Textemele romanesti. O abordare din perspectiva lingvisticii integrale

Iti doresti sa citesti cartea Textemele romanesti. O abordare din perspectiva lingvisticii integrale publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Textemele romanesti. O abordare din perspectiva lingvisticii integrale chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Textemele romanesti. O abordare din perspectiva lingvisticii integrale

Din Cuprins: Domeniul disciplinar si stadiul curent al studierii textemelor; Textemele in cadrul teoretic al lingvisticii integrale; Textemele din perspectiva lingvisticii elocutionale; Textemele din perspec-tiva lingvisticii ‘idiomatice’; Textemele din perspectiva lingvisticii textului; Textemele din perspectiva poeticii lingvistice. Volumul de fata abordeaza textemele romanesti intelese ca o categorie sui-generis, compusa din expresii idiomatice, proverbe, ‘citate celebre’ etc. din perspectiva integralismului lingvistic fundamentat de catre Eugeniu Coseriu. Actualitatea demersului rezida mai ales in confruntarea lingvisticii integrale coseriene cu probabil cel mai semnificativ curent din lingvistica internationala a ultimelor trei decenii (cel cognitivist), precum si in propunerile concrete privind o posibila sinteza a celor doua orientari. Originalitatea abordarii consta, intre altele, in redimensionarea ‘modelului prismatic’ de analiza a expresiilor idiomatice, in clasificarea tripartita a textemelor (ca diasketice, diasemice si diatropice) si in relectura, dintr-un unghi nou, a romanului Creanga de aur de Mihail Sadoveanu….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.