Text, timp si teritoriu. Redescifrarea culturii evreiesti PDF

Coperta Carte Text, timp si teritoriu. Redescifrarea culturii evreiesti

Iti doresti sa citesti cartea Text, timp si teritoriu. Redescifrarea culturii evreiesti publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Text, timp si teritoriu. Redescifrarea culturii evreiesti de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Text, timp si teritoriu. Redescifrarea culturii evreiesti

Cuvint inainte de Mihai?Razvan Ungureanu Jeremy Schonfield ofera o noua perspectiva asupra culturii ebraice, axata pe modul in care au fost percepute textul, timpul si teritoriul in ritualurile si gindirea iudaice de la inceputuri pina in prezent. Analizind textele liturgice, cartea de rugaciuni si calendarul sarbatorilor ebraice, autorul arata ca, desi memoria colectiva evreiasca are un caracter sacru, ea este in acelasi timp conectata cu realitatea traita.””Daca ‘teritoriul’, in absenta elementului fizic, se confunda metaforic cu insasi Torah, ‘timpul’ – si deci ‘istoria’ – are alta valoare, care se revendica exclusiv de la naratiunea subsumata Pentateuhului. ‘Istoria’ evreilor, asa cum o intelegem astazi – ca scriere despre trecut sau ca istoriografie -, e mult mai noua decit interpretarea rabinica a ‘timpului’ si este exclusiv produsul Iluminismului, cumva sincrona cu istoriografia moderna europeana (adica crestina). Trecutul este o paradigma a identitatii si despre aceasta este vorba in rindurile pe care vi le punem astazi in fata.”” (Mihai-Razvan Ungureanu)…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.