Teste de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior PDF

Coperta Carte Teste de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior

Iti doresti sa citesti cartea Teste de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Teste de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Teste de gramatica pentru admiterea in invatamantul superior

Aparitia acestei lucrari vizeaza segmentul de populatie scolara preocupat de a avea la indemana o serie de exercitii adecvate spiritului, nivelului de exigenta si dificultatii subiectelor formulate in ultimii ani de catre institutiile de invatamant superior organizatoare ale admiterii, la obiectul gramatica. in context, am avut in vedere abordarea sistemica a testelor, tinand seama de dificultatile intampinate de competitori in anii anteriori privind competentele lingvistice, exprimarea corecta si clara a mesajelor, receptarea si interpretarea lor corespunzatoare. Testele vizeaza verificarea cunostintelor de fonetica, vocabular(norme aplicate neologismelor, in special anglicismelor), morfologie, sintaxa propozitiei si a frazei, ortografie si punctuatie, accent. Pentru litere si comunicare este asigurat un volum corespunzator de subiecte vizand compuneri cu destinatie speciala, stilurile functionale ale limbii romane, analize pe text de tipul si dimensiunea subiectelor formulate in ultimiinani la aceste examene. Este necesar insa, ca, inaintea rezolvarii exercitiilor propuse, sa fie asigurata fundamentarea teoretica a cunostintelor de gramatica, fara de care nu este posibila abordarea itemilor. Subiectele sunt gandite tocmai sa constate nivelul cunostintelor, priceperilor si deprinderilor privind problemele de limba, pentru a identifica solutii bazate pe reguli si a elimina situatiile ce ar putea produce confuzii, ambiguitati sau receptari eronate. Itemii vizeaza punerea in valoare a cunostintelor acumulate, dar si soliditatea lor, capacitatea competitorului de a se orienta rapid in indicarea raspunsului corect, in conditiile existentei unor variante propuse la limita interpretarii. Pentru atingerea acestui stadiu recomandam si lucrarea noastra Gramatica limbii romane in scheme, destinata tocmai punerii la dispozitia celor interesati a unei sinteze de cunostinte ordonate si concentrate, intr-un numar relativ redus de pagini, completate cu teste-grila pentru fiecare capit…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.