Teme supliment gazeta matematica clasa a XII-a PDF

Coperta Carte Teme supliment gazeta matematica clasa a XII-a

Iti doresti sa citesti cartea Teme supliment gazeta matematica clasa a XII-a publicata de editura Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Teme supliment gazeta matematica clasa a XII-a chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Teme supliment gazeta matematica clasa a XII-a

Imi place sa reafirm, ori de cate ori am ocazia, ca Gazeta Matematica este un monument al culturii romanesti. Nu numai pentru ca apare neintrerupt din 1895 si nici macar razboaiele mondiale nu i-au oprit prezenta in viata elevilor, dar o pleiada intreaga de intelectuali romani, nu neaparat deveniti matematicieni, si-au facut ucenicia mintii cu problemele Gazetei. In anii 1920, succesul national al revistei a facut ca diriguitorii ei sa ia decizia de a infiinta un supliment cu exercitii accesibil elevilor cu drag de matematica. Asa au aparut primele liste de rezolvitori, fapt care continua si azi. In 2008, inspirandu-ne din ideea inaintasilor, am reinfiintat Suplimentul Gazetei matematice. El s-a vrut un accesoriu pentru elevii cu performante peste medie si nu neaparat olimpici. In plus, nu am pretins ca problemele sa fie originale; importanta in Supliment este informatia matematica. Iata ca acum, dupa 10 ani, realizam ca ideea a fost excelenta. Cele noua volume, cu problemele din Supliment destinate elevilor din clasele IV-XII, dovedesc acest lucru. Sunt convins ca vor avea succes si vor fi utile in educatia matematica romaneasca. Personal am un minunat sentiment de multumire cand aud ca problemele din Supliment sunt frumoase, utile si creeaza minti ascutite. Prof. univ. dr. Radu Gologan Presedintele Societatii de stiinte Matematice din Romania…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.