Teatru: Insula. Nopti fara luna PDF

Coperta Carte Teatru: Insula. Nopti fara luna

Iti doresti sa citesti cartea Teatru: Insula. Nopti fara luna publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Teatru: Insula. Nopti fara luna de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Teatru: Insula. Nopti fara luna

„”… teatrul lui Mihail Sebastian nu pare a fi nici farsa intelectualizata, nici comedie frivola si nici nu pare a fi obsedat de motivul cunoasterii, cel putin in sensul pe care il are termenul in teatrul de idei din epoca. Tema esentiala este mai aproape, cred, de ceea ce autorul numeste intr-un rand „”o iesire din singuratate. O tema, dar, existentiala si morala pe care o aflam si in epica si diaristica lui Sebastian, cititor asiduu al lui Montaigne, spirit sceptic (un scepticism, am putea spune, parafrazand pe G. Calinescu, pozitiv), uneori anxios, de cele mai multe ori dornic sa cunoasca pentru a putea intelege. O singuratate, revin la acest motiv recurent in literatura si chiar in critica lui, inteleasa ca o aventura a spiritului. Iesirea din singuratate se traduce, in fapt, prin incercarea individului de a cunoaste fericirea. Fericirea este, intr-adevar, punctul de reper al acestor intelectuali care cauta ceva ce nu gasesc, iar cand gasesc, visul se destrama repede. Vazand dramele acestor personaje dezabuzate, am putea spune ca fericirea se poate castiga prin iubire.””- Eugen Simion CUPRINS: Insula Nopti fara luna Potopul…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.