Tatal nostru. Comentarii patristice PDF

  Tatal nostru. Comentarii patristice - Lucian Dinca

  Iti doresti sa citesti cartea Tatal nostru. Comentarii patristice scrisa de Lucian Dinca? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Tatal nostru. Comentarii patristice chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Tatal nostru. Comentarii patristice PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Tatal nostru. Comentarii patristice

  Tatal nostru… Este rugaciunea omului in drum spre Patrie, dar si a omului care traieste relatii fraterne cu semenii sai. Este rugaciunea care nu permite nicio bariera si nicio frontiera intre oameni, indiferent de rasa, religie, natiune, clasa sociala. Nu ne putem ruga Tatal nostru… daca in acelasi timp continuam sa-l ignoram pe fratele nostru, indiferent cine ar fi acesta. Intr-una din predicile sale, sfantul Augustin subliniaza: „Tatal nostru este un nume de obste. Ce minune! Il rosteste imparatul si cersetorul, sclavul si stapanul. Cu totii spun: Tatal nostru care esti in ceruri. Astfel inteleg ca intre ei sunt frati, fiindca au un singur Tata” (Omilia 58, 2). Fiecare fraza din aceasta rugaciune este datatoare de viata, atrage angajarea crestinului fara de care ne este imposibil sa inaltam cum trebuie o asemenea rugaciune. Sfantul Augustin le explica enoriasilor sai ca este imposibila disocierea rugaciunii Tatal nostru de cele doua aripi ale ei: milostenia si iertarea.
   
  Rugaciunea Tatal nostru, sau „rugaciunea domneasca”, cum mai este numita, despre care vom vorbi in aceasta lucrare, incercand sa patrundem in intelesul ei profund la scoala sfintilor Parinti ai Bisericii, indica acea dispozitie a sufletului prin care stam de vorba cu Dumnezeu Tatal.
   
  Pr. Lucian Dinca este augustinian asumptionist, profesor la Facultatea de Teologie romano-catolica, Universitatea Bucuresti, directorul Scolii Doctorale de Teologie si Stiinte Religioase, specializat in studii patristice, istoria dogmelor si crestinismul primului mileniu la Universitatea Laval din Quebec, Canada.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Tatal nostru. Comentarii patristice este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.