Take, Ianke si Cadar PDF

Coperta Carte Take, Ianke si Cadar

Iti doresti sa citesti cartea Take, Ianke si Cadar publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Take, Ianke si Cadar de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Take, Ianke si Cadar

„”Daca se va alege ceva de toata truda mea, cred ca teatrul va fi acela care nu ma va uita. Prea mi-am pus toata viata in el”” (Virgil Carianopol, Scriitorii au devenit amintiri, 1973).Premiera piesei a avut loc in anul 1932 la Teatrul „”Maria Ventura””, dar, in ciuda unei distributii „”intr-adevar exceptionala”” (Ion Sarbul, G. Timica, Al. Giugaru, Jules Cazaban, Maria Mohor, Silvia Dumitrescu), nu s-a bucurat de succesul scontat. Incercand sa explice insuccesul, autorul va arata undeva ca „”Take, Ianke si Cadar s-a jucat impotriva mea, cu o distributie impotriva careia am fost cu toata energia si inutil: Fac chestie de prietenie din asta mi-a spus d-ra Ventura si mi-a inchis gura””.O noua punere in scena are loc la Teatrul Poporului (1945-l946), dar tot fara prea mare ecou in critica de specialitate. Intrarea definitiva a acestei comedii in constiinta publicului incepe in anii 1956-l957, cand mai multe trupe (Teatrele Municipal li National din Bucuresti, cele de Stat din Bacau, Pitesti, Timisoara, Barlad) o introduc in repertoriul lor permanent, reluand-o in diverse distributii, unele redutabile. Recordul de spectacole pare sa fi fost cel inregistrat de Teatrul Municipal din Bucuresti, cu nu mai putin de 848 de reprezentatii. Piesa a fost publicata, incepand cu anul 1938, in mai multe randuri, fie separat, fie impreuna cu alte scrieri dramatice ale autorului….

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.