Supravietuire PDF

  Coperta Carte Supravietuire

  Iti doresti sa citesti cartea Supravietuire scrisa de Vlad Zografi si publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Supravietuire chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Supravietuire

  Supravietuire se asaza alaturi de Efectele secundare ale vietii si de Sapte Octombrie in ceea ce poate fi privit ca o trilogie. O desfasurare romanesca originala, intr-o stilistica proaspata, cu un joc indraznet al vocilor narative. O provocare inalta, poate ca nu intotdeauna usor de asumat de autor si de cititor deopotriva. Dar, pentru Vlad Zografi , si a scrie, si a citi literatura tine de supravietuire. „ Sunt aproape 30 de ani de cand, cu un proaspat tiltu de doctor in fizica obtinut la Paris, Vlad Zografi ma uluia solicitand un post de corector la Humanitas, decis fiind sa faca virajul inspre viata literara. Debuteaza prodigios, in anii ’93-’94, ca prozator (povestiri, roman), iar in ’96 e premiat ca dramaturg. Dupa cativa ani, in 2012, scrie unul dintre cele mai importante eseuri filozofice postbelice, Infinitul dinlauntru, iar din 2016 pare ca se muta definitiv in spatiul prozei. Trei romane au curs de atunci unul dupa altul, aducand un aer nou in proza romaneasca. Sunt scrise, toate, cu nebunie, cu o tehnica a dialogului indelung exersata in perioada dramaturgica si cu un rafinament al limbii care-l asaza in fruntea literaturii de azi. Pentru mine, prin cultura lui si prin felul unic de a trai angoasele contemporane, Vlad Zografi e o mare bucurie in zbuciumata noastra lume .“ ( GABRIEL LIICEANU ) VLAD ZOGRAFI s‑a nascut la Bucuresti in 1960. A studiat fizica la Universitatea din Bucuresti, iar in 1994 a obtinut un doctorat in fizica atomica la Universitatea Paris XI, Orsay. A debutat in februarie 1990 in Romania literara, cu o povestire. A publicat proza (Genunchiul stang sau genunchiul drept, 1993 si Omul nou, 1994), apoi teatru: Isabela, dragostea mea (1996, Premiul Uniunii Scriitorilor), Oedip la Delphi (1997), Regele si cadavrul (1998), Viitorul e maculatura (1999, Premiul Uniunii Scriitorilor), America si acustica ( 2007, Premiul Uniunii Scriitorilor), Petru (2007, continand variante revazute ale unor piese publicate anterior), Toate mintile tale (2011). Petru a fost prima piesa de teatru romaneasca pusa in scena dupa 1989 la Teatrul Bulandra, iar spectacolul (regizat de Catalina Buzoianu) a fost invitat la Bienala de la Bonn in 1998. In 2012 a publicat eseul Infinitul dinauntru. Sase povestiri despre om, societate si istorie. In 2016 a publicat romanul Efectele secundare ale vietii (Premiul Observator Lyceum, 2017), aparut in limba ceha (traducere de Jiři Nasinec, Editura Havran, Praga, 2019) si in limba sarba (traducere de Ðura Miočinović, Editura Knjževna radionica Rasić, Belgrad, 2020). In 2018 a publicat romanul Sapte Octombrie….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Supravietuire este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.