Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana PDF

  Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana - Irina Frasin, George Bodi, Codrin Dinu Vasiliu

  Iti doresti sa citesti cartea Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana scrisa de Irina Frasin, George Bodi, Codrin Dinu Vasiliu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana

  Animalele sunt omniprezente in vietile si societatile noastre, in gandurile si cultura noastra si ar fi aproape imposibil sa ne imaginam viata fara ele si sa ne intelegem pe noi insine in absenta lor. Societatile si culturile noastre au fost construite pe exploatarea animalelor si sunt inca, intr-o foarte mare masura, dependente de aceasta. Animalele exista in miturile, legendele si folclorul tuturor popoarelor. Religiile tuturor comunitatilor includ animalele in cosmologiile lor, in credinte, ritualuri sau in practica. Ele au fost venerate, au fost considerate tabu, au fost sacrificate sau asociate cu diverse zeitati sau spirite. Din acest motiv poate, relatia noastra cu el este una absolut speciala, complexa, ambivalenta si dificil de inteles. Pe de o parte exploatate si folosite drept resurse, pe de alta parte tovarasi si prieteni iubiti, care ne ajuta sa ne vindecam, sa devenim mai buni, mai empatici, mai plini de compasiune.
   
  In mod normal faptul ca astazi intelegem si cunoastem animalele mai bine ar trebui sa determine implicit si schimbari majore in modul in care le tratam. Dar lunga noastra istorie, in care am vazut lumea non-umana doar ca simpla resursa si animalele ca fiind create / existand numai pentru propriul nostru beneficiu, face ca aceasta tranzitie sa fie mult prea dificila. Credinta ca oamenii ar fi cognitiv sau moral superiori celorlalte animale are radacini foarte adanci in convingerile personale, organizarea sociala si sistemele juridice din intreaga lume. Faptul ca miliarde de animale sunt exploatate si ucise pentru beneficiul oamenilor nu este afectat intr-o masura semnificativa de cunoasterea si intelegerea abilitatilor extraordinare ale celorlalte fiinte vii, de intelegerea faptului ca si aceste fiinte simt, gandesc si sufera in modalitati similare cu noi.

  Coordonatori: Irina Frasin, George Bodi, Codrin Dinu Vasiliu

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Studii de antrozoologie. Etica si lumea non-umana este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.