Sociologia modei. Stil vestimentar si dezirabilitate sociala PDF

Coperta Carte Sociologia modei. Stil vestimentar si dezirabilitate sociala

Iti doresti sa citesti cartea Sociologia modei. Stil vestimentar si dezirabilitate sociala publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Sociologia modei. Stil vestimentar si dezirabilitate sociala chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Sociologia modei. Stil vestimentar si dezirabilitate sociala

Lucrarea prezinta principalele directii de cercetare (sociologica, psihosociologica, antropologica, istorica, semiotica), publicatii si lucrari semnificative din sociologia modei. Sunt lamurite conceptele de „moda“, „vestimentatie“, „gust“, „infatisare“ si „maniera“. Un spatiu important este dedicat analizei sociologice a modei, in special vestimentatiei ca fapt social. Sunt descrise cele doua directii de studiu care s-au conturat in sociologia modei: prima, corelativa evenimentelor social-politice si culturale ale inceputului de secol XX, denumite prin termenul generic de „modernitate“ si cea de-a doua, relationata comportamentului colectiv, o teoretizare dezvoltata cu precadere dupa anii ’60. Apeland la teoriile psihosociologice, autoarea raspunde totodata unor interogatii: „Ce rol au hainele in perceptia persoanei?“; „Cum ne formam impresiile despre ceilalti in baza imbracamintei?“; „Ce tipuri de inferente fac oamenii pornind de la tinuta oficiala si tinuta vestimentara lejera a celorlalti?“; „Sunt hainele un indicator important al competentelor sociale si profesionale ale actorilor sociali?“; „La ce tinute vestimentare apeleaza indivizii pentru a produce imagini favorabile despre sine?“; „Ce imagini ale sinelui isi construiesc si isi proiecteaza indivizii prin imbracaminte?“; „Sunt hainele o expresie a atitudinilor sexuale ale indivizilor?“; „Reflecta imbracamintea valorile sociale ale purtatorilor si statusul social al acestora?“.Din cuprins: Precizari terminologice: gustul, stilul, infatisare, codul vestimentar maniera, moda si teribilismele, definitii ale modei; Moda – o forma de comportament colectiv; Vestimentatia si competenta profesionala; Uniformele si efectele asupra comportamentului; Vestimentatia si normele religioase; Managementul impresiei infatisarii si interesul vestimentar….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.