Sensul gindirii filozofice PDF

  Coperta Carte Sensul gindirii filozofice

  Iti doresti sa citesti cartea Sensul gindirii filozofice scrisa de Viorel Chitea si publicata de editura Casa Cartii de Stiinta? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Sensul gindirii filozofice chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Sensul gindirii filozofice

  Sensul gindirii filozofice exprima procesul ideatic prin care s-au epuizat, fara succes, variantele posibile de realizare a unitatii dintre subiect si obiect – in conditiile pastrarii prezumtiei originare a existentei unei lumi independente de orice subiect – si prin care s-au formulat consecintele acestui esec, respectiv acceptarea si valorificarea particularului, a individualului, a diversului si a concretului schimbator. Ca urmare a acestui parcurs emancipator, gindirea filozofica va putea in viitor sa paraseasca etapa gnoseologica si sa paseasca intr-o etapa noua, respectiv in cea creatoare. Filozofia nu este si nici nu ar putea sa fie o supra-stiinta, o forma de cunoastere absoluta, dar nu din cauza unei deficiente proprii, ci din simplul motiv ca nu exista, in general, cunoastere, adica o relatie intre un obiect in sine, preexistent, si un subiect epistemic. Raportul dintre cei doi termeni este cu totul altul, unul cu adevarat integrator, care ii situeaza pe acelasi plan, astfel incit, din perspectiva unui asemenea ansamblu subiectiv-obiectiv cunoasterea – in acceptiunea clasica -, nu mai are niciun sens, caci relatia imanenta acelui intreg ia forma unei autocreatii….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Sensul gindirii filozofice este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.