Secretele vinului PDF

  Coperta Carte Secretele vinului

  Iti doresti sa citesti cartea Secretele vinului scrisa de Yves-Marie Berce si publicata de editura Cartea Romaneasca educational? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Secretele vinului chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Secretele vinului

  De la cabaretele pline de placeri interzise pana la pivnitele Joséphinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joaca in umbra celei mari. Parcurgand Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., in voia razboaielor si expeditiilor indepartate, Yves Bercé, profesor la Sorbona, se transforma intr-un povestitor entuziast a tot ce inseamna sarea istoriei vinului. ( Isabelle de Montvert-Chaussy ) Cum isi promovau, odinioara, papii din Avignon podgoriile Côtes du Rhône? De ce pivnita Imparatesei Joséphine continea atat de multe vinuri de Médoc? Vinurile produse in strainatate, precum cele din Insulele Canare, venerate de George Washington, sau cele din Caucaz, atat de laudate de Alexandre Dumas, erau, oare, apreciate si in Franta? Vinul este si o poveste despre peisaje, pamanturi si soare, despre calatorii intercontinentale, leganari pe mare, cai navigabile interioare si transport de butoaie pe drumuri pietroase. Yves-Marie Bercé ne invata ca si gustul este o chestiune de moda, care se transforma in functie de politici si rivalitati intre puteri. Secretele vinului se dezvaluie in cele din urma la masa regilor si in atmosfera cabaretelor, de la Londra la Paris, din porturile din Boston pana la Buenos Aires. ( Librairie Vuibert ) Din tavernele din Evul Mediu pana la cabaretele din perioada Belle Epoque, trecand prin fratiile bahice din secolul al XVII-lea, o istorie a lumii vinului si a consumatorilor sai. ( ©Electre 2021 )…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Secretele vinului este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.