Scrieri PDF

  Scrieri - Pan Halippa

  Iti doresti sa citesti cartea Scrieri scrisa de Pan Halippa? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Scrieri chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Scrieri PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Scrieri

  Editie de Mihai Papuc si Ion Negrei. Studiu introductiv de Alexandru Burlacu.
   
  Pan Halippa a fost un cunoscut om politic, poet, publicist, traducator, editor de ziare si reviste, unul dintre cei mai importanti promotori si militanti pentru afirmarea spiritului romanesc in Basarabia. Presedinte al Sfatului Tarii care a votat Unirea de la 27 martie 1918. Membru corespondent al Academiei Romane. A colaborat cu revista Viata romaneasca, in care a publicat in 1912 o serie de Scrisori din Basarabia.
   
  Editia de fata aduna intr-o selectie larga scrierile literare si cele de orientare cuturala ale lui Pan Halippa, distribuindu-le in doua compartimente distincte: Poezie si Scrieri in proza. Primul compartiment cuprinde poezia din volumul Flori de parloaga (Iasi, 1921) si cea din periodicele timpului, inclusiv traducerile, iar cel de-al doilea – o selectie din textele de publicistica culturala, din discursurile, articolele-program, conferintele publice, recenziile, consemnarile, memoriile si evocarile scriitorlui. La Addenda sunt reproduse pagini dintr-o colectie de folclor a lui Pan Halippa, cercetata si valorificata pentru prima oara la inceputul anilor ’90 ai secolului XX. Volumul e insotit de un studiu introductiv si un tabel cronologic, intocmit in baza materialelor mai mult sau mai putin cunoscute, dar si unele inedite, precum si de o sectiune de Iconografie, care completeaza simtitor informatia despre viata si opera lui Pan Halippa.
   
  Cartea este adresata tuturor cititorilor interesati de istoria nationala, moderna si contemporana, de literatura (poezia si publicistica) romana interbelica din Basarabia.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Scrieri este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.