Sapte manifeste DADA. Lampisterii – Omul aproximativ (Editie aniversara – Centenar DADA) PDF

  Coperta Carte Sapte manifeste DADA. Lampisterii - Omul aproximativ (Editie aniversara - Centenar DADA)

  Iti doresti sa citesti cartea Sapte manifeste DADA. Lampisterii – Omul aproximativ (Editie aniversara – Centenar DADA) scrisa de Tristan Tzara si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Sapte manifeste DADA. Lampisterii – Omul aproximativ (Editie aniversara – Centenar DADA) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Sapte manifeste DADA. Lampisterii – Omul aproximativ (Editie aniversara – Centenar DADA)

    Editia a II-a, revizuita Desene de Francis Picabia Versiuni romanesti, prefata si note de Ion Pop    „Daca scriem, acest lucru nu‑i decit un refugiu: din orice «punct de vedere». Pentru mine, scrisul nu e o meserie si nu am ambitii literare. As fi devenit un aventurier de mare tinuta, cu gesturi fine, daca as fi avut forta fizica si rezistenta nervoasa de a realiza aceasta singura isprava: sa nu ma plictisesc. Scriem si pentru ca nu exista destui oameni noi, din obisnuinta, publicam ca sa cautam niste oameni, si ca sa avem o ocupatie (chiar acest lucru e o prostie). Ar fi o solutie: sa ne resemnam; pur si simplu: sa nu facem nimic. Dar trebuie sa ai o uriasa energie. Si avem o nevoie aproape igienica de complicatii.” – Tristan Tzara  „Exista la Tzara elanul unei tinereti revoltate, obsesia catastrofei, iar discursul sau are accent profetic.” – Marcel Raymond  „Volumul de fata, primul tiparit la noi dintre scrierile sale in limba franceza si ajuns acum la a doua editie, incearca sa aduca mai aproape de cititorul roman un numar de pagini pe care le‑am considerat reprezentative deopotriva ca repere ale spiritului modern, novator, in confruntare cu valorile trecutului, si ca expresie a unui talent original, de reala forta vizionara. Nu puteau lipsi dintre ele amintitele Manifeste Dada, iar amplul poem in nouasprezece secvente Omul aproximativ, publicat in 1931, considerat a fi cea mai semnificativa opera lirica a sa, se cuvenea retinut, de asemenea, ca prima, majora sinteza a unei etape de creatie ce acopera spatiul dintre momentul dadaist propriu‑zis si impacarea cu grupul suprarealist parizian, condus de Andre Breton.” – Ion Pop…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Sapte manifeste DADA. Lampisterii – Omul aproximativ (Editie aniversara – Centenar DADA) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.