Salonul de toamna PDF

  Coperta Carte Salonul de toamna

  Iti doresti sa citesti cartea Salonul de toamna scrisa de Viorel Muresan si publicata de editura Tracus Arte? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Salonul de toamna chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Salonul de toamna

  „Doua expresii in una singura, asta pare a fi poezia lui Muresan. Avem aici o antinomie, aceea a scrierii incrancenate, pornite din suferinta, care trebuie sa ajunga vidata de orice nebuloasa, de orice conflict, la un lector pur, cu singur scop: al invataturii. De aici toata aceasta grija, toata aceasta precizie, concizie, toata aceasta duiosie si lapidaritate a poemelor lui Viorel Muresan. Viorel Muresan este un poet al trairilor acute, care nu lasa loc de echivoc, desi tehnica este tocmai aceea a echivocului. Este aici un paradox pe care numai poezia il poate ingloba. Poetica lui Viorel Muresan este pana la urma una a comprimarii, a senzatiilor concentrate, a imaginilor percutante create din cuvinte putine. O poetica a unei atmosfere mai mult decat a descrierii unui spatiu, a unei viziuni fulgurante, abia schitate, cutremuratoare si sfasietoare prin acuitatea detaliului, mai mult decat a amplelor viziuni superflue. In ansamblu, poezia lui Viorel Muresan reface un traseu mut de la citadin la rural, de la postmodernismul huruitor si aglomerat al orasului la linistea metafizica, aplicata a satului. E lung si anevoios acest traseu de constituire a unei lumi mitice in mijlocul unui univers dezorientat si absurd, dar Viorel Muresan este un expert care nu se lasa tracasat de ce e in jur. El ia si comprima, timpul, durerea, imaginea, sensul, le sparge-n bucati, le amesteca bine si le varsa pe foaie intr-o ordine fixa, stiuta numai de el si de cei care citesc printre randuri. Lumea poetica a lui Viorel Muresan este una a „prezentelor”, fie ca sunt umane sau de alt tip, ele sunt cele care coordoneaza miscarile poemului. Un set de umbre, fulgurante, abia banuite, care se strecoara printre cuvinte si-ncep sa sopteasca povesti. Putem chiar sa vorbim in cazul poemelor lui Viorel Muresan de o estetica a umbrelor, a aparentelor care in literatura romana contemporana este singulara.” (Cosmin Perta)…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Salonul de toamna este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.