Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923 PDF

  Coperta Carte Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923

  Iti doresti sa citesti cartea Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923 scrisa de Vadim Guzun si publicata de editura Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923 chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923

    Documentele din acest volum au fost identificate in Arhivele Nationale ale Romaniei si in cele ale Ministerului Afacerilor Externe, incadrandu-se in intervalul de timp 1919-1923. Acestea releva, in principal, conditiile foametei din teritoriile care aveau sa fie incorporate in URSS (1922-1991), efortul statelor europene si al organizatiilor internationale de ajutorare a populatiei infometate. In plus, materialele inedite releva ansamblul crizei economico-sociale cu care s-a confruntat noua formatiune statala, cunoscuta in epoca sub denumirea de „Rusia sovietica” sau, pur si simplu, „Rusia“. Problematica este conexata cu primele masuri generalizate de sovietizare a populatiei, represiunile in masa, chestiunile basarabeana si ucraineana, relatiile romano-sovietice, dar si cu premisele de natura obiectiva care au marcat tragedia, precum razboiul civil, fenomenele meteorologice, stagnarea economica. Din perspectiva politicii interne, demersul faciliteaza intelegerea cauzelor foametei, a confluentei factorilor de ordin subiectiv cu cei de ordin obiectiv care i-au determinat esenta, a reactiei autoritatilor sovietice si a populatiei afectate si, nu in ultimul rand, a dimensiunii catastrofei umanitare (milioane de morti, zeci de milioane de infometati pe suprafete extinse). Din perspectiva politicii externe, documentele prezinta, in detaliu, atitudinea comunitatii internationale, a celei europene, in special, fata de evolutia galopanta a flagelului. Prezinta interes discutiile si corespondenta diplomatica inregistrate la nivelul capitalelor europene pe acest subiect, initiativele de ajutorare, demersurile concrete de organizare a unei actiuni umanitare cu caracter unitar si eficient, in contextul izolarii internationale a Sovietelor, respectiv, al tensiunilor inregistrate la nivel bilateral cu potentialii furnizori de ajutoare, inclusiv cu Romania. Momente importante sunt acceptarea ofertelor de ajutor international (american si european), cristalizarea cooperarii in acest sens, benefica pentru populatia civila si cruciala pentru evitarea falimentului regimului de la Kremlin. Cuprins: Nota asupra editiei…1 Note on the edition… 5 Abrevieri…9 Studiu introductiv…11 Lista documentelor si materialelor…63 List of documents and materials…81 Liste des documents et matériaux…99 Documente si materiale…117 Bibliografie…617 Ilustratii…621 Indice…647  …

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Rusia infometata. Actiunea umanitara europeana in documente din arhivele romanesti 1919-1923 este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.