Romania la rascruce. Anul 1866 PDF

Coperta Carte Romania la rascruce. Anul 1866

Iti doresti sa citesti cartea Romania la rascruce. Anul 1866 publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Romania la rascruce. Anul 1866 chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Romania la rascruce. Anul 1866

Romania la rascruce. Anul 1866 este un volum ce realizeaza o analiza a contextului intern si international care a precedat Unirea Principatelor Romane – alegerea lui Alexandru I. Cuza ca domn al Principatelor Romane, dar si cauze ce au dus la instalarea, pe tronul Principatelor Romane, a lui Carol I. Pe langa analiza evenimentelor politice ce i-a avut in centru pe primii lideri politici ai Romaniei moderne, volumul de fata face trimitere, in mare parte, la societatea romaneasca din anul 1866, prezentand contextul social si cultural al evenimentelor politice petrecute in acest an. Tema abordata este una originala, deoarece volumul isi propune analiza evenimentelor petrecute intr-un singur an, 1866, o perioada care a trasat linia de evolutie pentru urmatoarea etapa din istoria noului stat format doar de cativa ani, Romania. Subiectul lucrarii este unul important si de actualitate, deoarece aduce in atentia cititorilor momente care pot fi considerate cu adevarat de cumpana si in care insasi existenta statului roman a fost pusa sub semnul intrebarii. Din Cuprins: Conservatori si liberali la jumatatea secolului al XIX-lea. Un nou regim politic; Printul strain. De la proiect politic european la recunoastere internationala; Tentatia separatismului si primele provocari politice; Problema evreiasca in Principatele Romane (1848-1866);Consolidarea unui nou regim politic….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.