Republica mondiala a literelor PDF

Coperta Carte Republica mondiala a literelor

Iti doresti sa citesti cartea Republica mondiala a literelor publicata de editura Curtea Veche? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Republica mondiala a literelor chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Republica mondiala a literelor

„Obiectul de analiza al Republicii mondiala a literelor nu este descrierea lumii literare in totalitatea ei, nici pretentia, imposibila, de a face o recenzie exhaustiva a literaturii mondiale. Se urmareste doar schimbarea perspectivei, descrierea lumii literare «pornind dintr-un anume punct de observatie», cum spune Braudel, pentru a avea posibilitatea de a modifica viziunea criticii obisnuite, de a descrie un univers pe care scriitorii insisi l-au ignorat intotdeauna si de a arata ca legile ce guverneaza aceasta imensa si ciudata republica – rivalitati, inegalitate, lupte specifice – contribuie la luminarea intr-un chip inedit – si adesea radical nou – a operelor celor mai comentate si, mai cu seama, a operelor unora dintre cei mai mari revolutionari literari ai acestui secol: Joyce, Beckett si Kafka, dar si Henri Michaux, Henrik Ibsen, Cioran, Naipaul, Danilo Kis, Arno Schmidt, William Faulkner si altii. Spatiul literar mondial, atat cel istoric, cat si cel geografic – ale carui contururi si frontiere n-au fost niciodata trasate sau descrise – se intrupeaza in scritorii insisi: ei sunt si fac istoria literara. […] Vom incerca sa situam scriitorii (si operele lor) in acest spatiu imens care este, intr-un fel, o istorie spatializata.“ – Pascale Casanova…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.