Religie fara stres. Nici toate ale popii PDF

  Coperta Carte Religie fara stres. Nici toate ale popii

  Iti doresti sa citesti cartea Religie fara stres. Nici toate ale popii scrisa de Wilhelm Tauwinkl si publicata de editura Humanitas? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Religie fara stres. Nici toate ale popii chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Religie fara stres. Nici toate ale popii

  „‘Orice lucru e ca o oala cu doua toarte: una de care poti sa-l apuci, cealalta de care, apucandu-l, te arzi.’ Aceasta vorba a lui Epictet imi pare ca rezuma cel mai bine ajutorul pe care i-l da cititorului cartea de fata. Scrise cu limpezime, paginile lui Wilhelm Tauwinkl raspund in fond la aceasta intrebare: cum pot religia si credinta sa ne intunece mintea si sa ne schimonoseasca purtarea, in loc sa ne ajute si insenineze? Toata viata, in apropierea celor sfinte, am auzit expresia ‘e pe placul lui Dumnezeu’. Sau ‘e voia Domnului’. Dar, ma intrebam, cum pot fi aflate placul sau voia Domnului cu masura omului? Exista vreun muritor ‘haruit’ in asemenea masura incat sa pretinda ca ii cunoaste lui Dumnezeu, in fiecare clipa si imprejurare, gandul si placul? Apoi, se masoara iubirea de Dumnezeu neaparat prin mersul la biserica, prin rugaciunea care cere ceva pentru cel ce se roaga, prin piosenia afisata public? Nu cumva tot ce tine de spatiul credintei se valideaza mai cu seama in raport cu fapta cantarita in spatiul moralitatii umane? Intr-o lume plina de bigotism si superstitie, de o modesta catehizare a credinciosilor si nu intotdeauna de o autentica vocatie a unora dintre slujitorii credintei, cartea profesorului Wilhelm Tauwinkl, prin prospetimea ei, face mai inteligenta lumea in care traim. Rar mi-a fost dat sa citesc un text mai dezinhibat scris de un teolog in Romania.” – GABRIEL LIICEANU „Dumnezeu poate fi mituit? Cu prilejul unor evenimente religioase, publicul e intrebat uneori de reporteri pentru ce se roaga, iar de obicei raspunsurile suna cam asa: ‘Pentru sanatate, pentru spor in casa, pentru ca baiatul nostru sa-si gaseasca un loc de munca mai bun…’ Dar ce sens are oare rugaciunea pentru un loc de munca mai bun? Cel care rosteste o astfel de rugaciune egoista spera ca, daca a aprins o lumanare in cinstea lui, Dumnezeu ii va oferi lui ce si-a dorit, si nu altcuiva, care poate e mai bine pregatit sau are mai mare nevoie. A face acest lucru echivaleaza cu incercarea de mituire a lui Dumnezeu, ca si cum El, o Fiinta desavarsita, ar putea fi manipulat sau corupt, luand partea cuiva in detrimentul altora. Atunci de ce sa te mai rogi? Din punct de vedere crestin, rugaciunea e in primul rand un mod – printre altele – de a pastra o relatie personala cu Dumnezeu si doar in al doilea rand un mod de a-i cere ceva lui Dumnezeu.” – WILHELM TAUWINKL WILHELM TAUWINKL s-a nascut in 1969 la Bucuresti, unde a urmat studii de teologie, asistenta sociala si filologie clasica, continuate apoi cu doctoratul in teologie dogmatica la Lugano (Elvetia), sustinut in 2004….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Religie fara stres. Nici toate ale popii este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.