Regiunile si guvernul subnational. Experienta franceza PDF

Coperta Carte Regiunile si guvernul subnational. Experienta franceza

Iti doresti sa citesti cartea Regiunile si guvernul subnational. Experienta franceza publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Regiunile si guvernul subnational. Experienta franceza chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Regiunile si guvernul subnational. Experienta franceza

Din cuprins: Centralizare si descentralizare in istoria Frantei;„Les Trentes Glorieuses“ (1945-1975) si urmarile acesteia; Programul de descentralizare: aspecte generale (1982-2006); Municipalitatea (Commune): intre democratie locala si guvernarea efectiva; Nivelul „mezo“: regiune vs. Departament; Politica guvernarii teritoriale franceze; Administrarea guvernarii teritoriale: statul „contraataca“; Responsabilitati si resurse financiare Lucrarea de fata reprezinta o abordare complexa a fenomenului descentralizarii din Franta, un drum ce isi are inceputurile la Revolutia Franceza din 1789, trecand prin mai multe etape si atingand punctul culminant odata cu Reformele de Descentralizare din 1982, in prezent aflandu-se in continua dezvoltare si transformare. Volumul analizeaza evolutia municipalitatiilor, problema numarului mare al acestora. Se au in vedere lupta pentru putere dintre regiuni si departamente, rolul juct de politicieni si de sistemul electoral in cadrul guvernelor national si subnational, legatura dintre descentralizare si reforma statului si, nu in ultimul rand, modalitatile de finantare a acestor forme de administrare locala. Este o lucrare care se adreseaza atat specialistilor (politicieni, sociologi, analisti politici, istorici), specialistilor in devenire (studenti ai Facultatilor de Stiinte Politice, Sociologie, Istorie), cat si publicului larg….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.