Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici PDF

  Coperta Carte Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici

  Iti doresti sa citesti cartea Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici scrisa de Vladimir Zincenco si publicata de editura Neverland? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici

  Din 1711, cand Dimitrie Cantemir esua alaturi de Petru cel Mare la Stanilesti, pana in decembrie 1989, cand Ion Iliescu cerea disperat ajutorul Moscovei, istoria bataliilor de diferite tipuri care au angrenat Romania sau entitatile statale romanesti si Rusia (Imperiul Tarist sau Uniunea Sovietica), fie ca inamici sau aliati, este una teribil de complicata dar, avand, de cele mai multe ori consecinte tragice pentru romani. Ei au pierdut aproape de fiecare data teritorii, inclusiv atunci cand pacea s-a semnat la Bucuresti (1812 – raptul Basarabiei) sau cand au fost partenerii rusilor pe campul de lupta (1877-1878; 1944-1945), ca sa nu mai vorbim de indelungile perioade de ocupatie ruseasca, soldate cu pustiirea asezarilor si jefuirea vistieriei, dar si a avutului personal al locuitorilor. Urmele acestor intamplari dramatice au ramas intiparite dureros in subconstientul colectiv al romanilor si au determinat o atitudine de respingere violenta a „protectoratului” rusesc indiferent de formele lui de manifestare. Evenimentele din 2022 (mai ales solidarizarea cu Ucraina invadata de Federatia Rusa), precedate de aderarea Romaniei la NATO si instalarea scutului anti-racheta de la Deveselu sau a altor baze si echipamente militare, lasa un final deschis – dar tot mai puternic conturat in culori sumbre in relatia Romania cu Rusia……

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Razboaiele! Romania si Rusia, aliati si inamici este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.