Ravensbruck PDF

Coperta Carte Ravensbruck

Iti doresti sa citesti cartea Ravensbruck publicata de editura Humanitas Multimedia? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Ravensbruck de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Ravensbruck

Steve Sem-Sandberg este primul laureat al Premiului Marin Sorescu acordat de Institutul Cultural Roman din Stockholm in 2007. Romanul Ravensbrück a fost nominalizat la Premiul August in 2003 si la Premiul pentru Literatura al Consiliului Nordic, in 2004. Milena Jesenská (1896-1944) este cunoscuta publicului romanesc prin prisma scurtei, dar intensei povesti de dragoste pe care a trait-o alaturi de Franz Kafka. Dar Milena, devenita pentru o vreme sotia filozofului Ernst Polak, reprezinta un exemplu de toleranta si tenacitate, un model de lupta pentru libertate individuala si nationala in egala masura, un simbol pentru poporul ceh. In Praga ocupata de nemti, Milena reuseste sa puna in miscare, folosindu-se de relatiile personale, o adevarata organizatie clandestina, care salveaza vietile a numerosi refugiati, mai cu seama evrei. Dar in spatele acestei figuri tenace se ascunde o femeie vulnerabila, orfana de mama si crescuta de un tata autoritar, in cautarea unui barbat destul de puternic pentru a o sustine atunci cand forta ii secatuieste – un deziderat pe care nu si-l va atinge niciodata. Macinata de boala si sleita de puteri, este trimisa, in urma unui proces in care fusese gasita nevinovata, in lagarul de la Ravensbrück, unde, in primavara anului 1944, isi va gasi sfarsitul. Steve Sem-Sandberg, nascut la Oslo in 1958, este un prolific jurnalist, scriitor si critic literar suedez. Locuieste alternativ la Viena si Stockholm, fiind corespondent pe probleme culturale al prestigiosului ziar Svenska Dagbladet…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.