Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta PDF

  Coperta Carte Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta

  Iti doresti sa citesti cartea Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta scrisa de Steven Pinker si publicata de editura Publica? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta

  In prezent, omenirea atinge noi culmi ale intelegerii stiintifice si totusi pare ca isi pierde mintile. Cum poate o specie care a dezvoltat vaccinuri pentru COVID-19 in mai putin de un an sa produca atat de multe stiri false, leacuri babesti si teorii conspirationiste? Pinker respinge cliseul cinic potrivit caruia oamenii sunt pur si simplu irationali – trogloditi atemporali, impovarati de biasuri, erori si iluzii. La urma urmei, am descoperit legile naturii, ne-am prelungit si ne-am imbogatit viata si am stabilit criteriile rationalitatii insasi. Dar, in realitate, gandim in modalitati adecvate unor contexte rudimentare sub aspect tehnic, in care ne petrecem cea mai mare parte din viata, insa nu reusim sa profitam de instrumentele puternice ale ratiunii pe care le-am descoperit de-a lungul mileniilor: logica, gandirea critica, probabilitatea, corelatia si cauzalitatea, precum si caile optime de actualizare a opiniilor si de optimizare a alegerilor pe care le facem ca indivizi sau impreuna cu altii. Aceste instrumente nu formeaza o parte standard a educatiei noastre si pana acum nu au fost niciodata expuse clar si amuzant intr-o singura carte….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Rationalitatea. Ce este, de ce pare insuficienta, de ce este importanta este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.