Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere PDF

  Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere - Oana-Maria Hanciu

  Iti doresti sa citesti cartea Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere scrisa de Oana-Maria Hanciu? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere

  Lucrarea se remarca nu numai printr-o analiza critica si complexa a raspunderii internationale a statelor, in ceea ce priveste daunele de mediu transfrontaliere, dar si prin comprehensiune, coerenta, relevand totodata un nuantat spirit creativ, ceea ce sporeste valoarea stiintifica si aplicativa a acesteia.
   
  Problematica cartii prezinta un interes deosebit, atat doctrinar, cat si practic, ca o actualitate bine marcata, avand in vedere incidenta, care sporeste dramatic in ultimele decade, a unor grave prejudicii aduse mediului si a unor situatii internationale care impun stabilirea raspunderii pentru producerea acestora.  
  Cercetarea pleaca de la faptul ca poluarea nu cunoaste frontiere, ea fiind un fenomen transfrontalier care preocupa intreaga comunitate internationala, devenind astfel o problema globala.
   
  Cartea asupra careia ne referim reprezinta o valoroasa cercetare monografica, nu doar de un real interes stiintific, dar si practic, asupra unui domeniu al raporturilor din societatea internationala contemporana, de o grava actualitate. Aceasta este rezultatul unui laborios proces metodologic si interdisciplinar.
   
  Lucrarea rezultata in urma acestei cercetari poate sa constituie, prin urmare, un indrumar pentru cei interesati de aprofundarea cunostintelor privind raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere, dar si din perspectiva modului in care victimele poluarii transfrontaliere pot solicita statelor sa le fie respectat dreptul la un mediu sanatos.
   
  Din cuprins:
  – Evolutia reglementarilor internationale in domeniul dreptului mediului;
  – Daunele de mediu transfrontaliere;
  – O selectie de cazuri referitoare la solutionarea diferendelor privind daunele de mediu transfrontaliere;
  – Reglementarea raspunderii statelor pentru daunele transfrontaliere in dreptul international;
  – Solutionarea diferendelor in materie de daune de mediu transfrontaliere;
  – Elemente de drept comparat in domeniul raspunderii pentru daunele de mediu transfrontaliere;
  – Raspunderea juridica pentru daunele de mediu in dreptul romanesc;          
  – Concluzii si propuneri de imbunatatire a regimului raspunderii pentru daunele de mediu transfrontaliere.

  Puncte forte

  – O analiza temeinica si critica a raspunderii internationale a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere;
  – Cartea are un caracter interdisciplinar, menit sa asigure o perspectiva cat mai complexa asupra problemei ce vizeaza daunele de mediu transfrontaliere si raspunderea internationala;
  – Sunt abordate elemente de drept comparat, asigurand o larga perspectiva asupra temei propuse;
  – Structura apta de a face lucrarea inteligibila si usor de parcurs;
  – O complexa bibliografie.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Raspunderea internationala a statelor pentru daunele de mediu transfrontaliere este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.