Purtarea de buna cuviinta intre oameni PDF

  Coperta Carte Purtarea de buna cuviinta intre oameni

  Iti doresti sa citesti cartea Purtarea de buna cuviinta intre oameni scrisa de Timotei Cipariu si publicata de editura Vremea? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Purtarea de buna cuviinta intre oameni chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Purtarea de buna cuviinta intre oameni

  Surprinzatoare in bogata opera cipariana aceasta brosura, o traducere prelucrata, un fel de „Cod al manierelor elegante”, tiparita la Blaj, Tipografia Seminarului, in 1855. Lucrarea cuprinde unsprezece capitole – n care se dau sfaturi si pentru o viata sanatoasa: De sculare (trezire, desteptare din somn), De preumbare, De culcare dar mai ales pentru comportare civilizata in imprejurari esentiale ale existentei cotidiene: De modul de a siede la masa, Despre conversare (sau conversatiune) – cele mai multe, cinci capitole din cele unsprezece. „Educatiunea se castiga prin invatare, observare, petrecere cu persoane civilizate si printr-o vointa tare si deliberata de a fi placut. Inca mult adauga la buna educatiune, a avea intotdeauna inaintea ochilor preceptul care e fundamentul moralei crestine: adica de a ama (a iubi) pre aproapele sau ca pre sine insusi. Dintru aceasta urmare nu numai veti avea norme de purtare civila (civilizata), ci inca ce e de mare importanta, veti invata a fi buni, si a merita cu mult mai mari premii, decat placerea si bunavointa oamenilor”….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Purtarea de buna cuviinta intre oameni este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.