Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline PDF

  Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline - Otto Kernberg, Michael A. Selzer

  Iti doresti sa citesti cartea Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline scrisa de Otto Kernberg, Michael A. Selzer? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline

  Atat strategia de tratament, cat si tactica terapeutica prezentate in aceasta carte deriva dintr‑un model teoretic integrat al psihopatologiei borderline, bazat pe teoria psihologiei Eului si a relatiilor de obiect. Autorii descriu atat fazele tratamentului, cat si aspectele critice care pot aparea pe parcurs, utilizand explicatii clare ale tehnicii terapeutice si numeroase ilustrari clinice. Modelul de tratament prin psihoterapie de orientare psihanalitica propus de acestia, rezultat dintr-un program de cercetare in psihoterapie desfasurat in cadrul Centrului Medical Cornell al Spitalului din New York, poate reprezenta un sprijin pentru terapeutii incepatori si poate constitui, de asemenea, un ghid valoros pentru cei care au experienta in practicarea psihoterapiei.

   
  Otto F. Kernberg este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College si autor a numeroase carti dedicate tulburarilor severe de personalitate, dar si psihologiei organizatiilor. De acelasi autor, la Editura Trei a aparut volumul Relatii de iubire. Normalitate si patologie, si Tulburari grave ale personalitatii. Strategii psihoterapeutice.
   
  Michael A. Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur C. Carr si Ann H. Appelbaum fac parte din colectivul profesoral de la Cornell University Medical College, Divizia Westchester.
   
  Un pacient a descris faptul ca este capabil sa ia atat de multe pastile cate vrea fara sa ajunga sa se sinucida. Terapeutul ar putea spune: Spui ca indiferent ce faci cu acele pastile vei fi in regula? Pacientul raspunde: Nu. Este posibil sa ma insel si sa iau prea multe, desi acest lucru este improbabil. Dupa ce a stabilit faptul ca pacientul nu detine o viziune psihotica cum ca ar fi invulnerabil la efectul medicamentelor, terapeutul poate spune: Poate ca trebuie sa va convingeti pe dumneavoastra insiva ca detineti intr‑o masura atat de mare controlul asupra situatiei, pentru ca ceea ce simtiti cu adevarat este ca nu aveti control si ca nu veti fi capabil sa va opriti. – Otto Kernberg
   
  Terapeutul: Acum imi spuneti ca sunt binevoitor si ca va simtiti total relaxat cu mine.
  Pacientul: Si ce este in neregula in legatura cu asta?
  Terapeutul: Mi se pare surprinzator faptul ca acum zece minute ati spus ca trebuie sa ma „supravegheati ca un soim”, pentru ca eram periculos.
  Pacientul: Asa erati atunci. Acum sunteti diferit.
  Terapeutul: Cum putem intelege faptul ca aparenta mea schimbare se produce atat de rapid? Este ca si cand ati sti sa va descurcati cu mine doar daca ma vedeti intr‑o extrema sau in cealalta.
   
  Cuprins:
  Partea intai. Principii de tratament
  Capitolul 1. Patologia borderline si alternativel psihoterapeutice
  Capitolul 2. Abordarea tratamentului
  Capitolul 3. Stabilirea contractului
  Capitolul 4. Desfasurarea unei sedinte
  Capitolul 5. Tipuri de contratransfer
  Partea a doua. Fazele tratamentului
  Capitolul 6. Faza timpurie: Intrepatrunderea reprezentarilor partiale de sine si de obiect
  Capitolul 7. Faza avansata: A lucra cu apararile si cu transferul de nivel superior
  Capitolul 8. Separarea: Intreruperile si incheierea
  Partea a III‑a. Complicatii comune
  Capitolul 9. Amenintari imediate la adresa tratamentului
  Capitolul 10. Punerea in act si indicatii de deviere de la neutralitatea tehnica
  Capitolul 11. Forme severe de rezistenta
   

  Autori: Otto Kernberg, Michael A. Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur C. Carr, Ann H. Appelbaum…

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Psihoterapia psihodinamica a pacientilor borderline este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.