Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale si occidentale asupra mintii PDF

Coperta Carte Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale si occidentale asupra mintii

Iti doresti sa citesti cartea Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale si occidentale asupra mintii publicata de editura Trei? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale si occidentale asupra mintii chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale si occidentale asupra mintii

Psihologia yoga isi propune sa priveasca prin lentila psihologiei occidentale varietatea de teorii si practici yoghine specifice traditiilor hinduse, budiste si jainiste. Intr-o lume a amestecului de religii si tehnici spirituale, dar si in plin avant al psihoterapiilor inspirate de tehnicile de tip mindfulness, cartea de fata prezinta fundalul teoretic care asigura eficienta diverselor tehnici corporale si meditative folosite atat de yoghinii occidentali, cat si de specialistii in sanatate mintala. Celebrul indolog Georg Feuerstein gaseste punctele comune dintre Yoga indiana, pe de o parte, si psihologia abisala (Jung) sau cea umanista (Maslow), pe de cealalta parte. Astfel, autorul demonstreaza in ce fel gandirea indiana poate oferi sugestii extrem de utile psihologiei si psihoterapiei contemporane pe teme, precum cresterea personala si spirituala, tipurile de constiinta, relatia dintre corp si minte, experientele de varf si eficienta psihosomatica a meditatiei. Psihologia Yoga propune o lectura cu folos atat pentru cei ce studiaza yoga, dar si pentru specialistii din sanatatea mentala ce doresc sa se familiarizeze cu teoriile ce-au inspirat tehnicile de tip mindfulness. Georg Feuerstein (1947-2012), orientalist germano-canadian, a scris peste treizeci de carti dedicate misticismului, yogai, Tantrei si hinduismului, dar a si tradus din textele fondatoare ale spiritualitatii indiene. In cartea sa Modern Man in Search of a Soul, Carl Gustav Jung observa cu multa perspicacitate: „”Psihanaliza insasi si curentele de gandire carora le da nastere sunt doar o incercare de incepator in comparatie cu ceea ce reprezinta tehnicile imemoriale orientale””. Putem aprecia valoarea acestui comentariu, cu atat mai mult cu cat stim ca Jung era profund interesat de traditia oculta a Kundalin?-Yoga, o obscura, dar sofisticata ramura a traditiei tantrice hinduse. Este, asadar, datoria noastra sa urmam sfatul intelept al lui Jung de a studia mostenirea Indiei cu mai multa atentie, caci „”in…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.