Psihiatria pentru duhovnici PDF

Coperta Carte Psihiatria pentru duhovnici

Iti doresti sa citesti cartea Psihiatria pentru duhovnici publicata de editura Sophia? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Psihiatria pentru duhovnici chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Psihiatria pentru duhovnici

Intre specialitatile medicale exista una ce are tangenta stransa cu pastoratia. Este vorba de psihiatrie. Probabil ca nu va fi o exagerare sa spunem ca numerosi preoti au avut ocazia sa se intalneasca cu situatii cand la unul dintre fiii lor duhovnicesti s-au manifestat anumite tulburari emotionale, comportamentale sau de gandire. Pentru preot este important sa distinga unde este pacat si unde este boala. De aceasta vor depinde multe particularitati ale lucrarii de ingrijire sufleteasca. Din pacate, unii dintre slujitorii clerului si-au format parerea ca asistenta psihiatrica este inoportuna in sine. Acestia vad bolile sufletesti fie ca pe un rezultat al lucrarii duhului rau, fie ca urmare a vatamarii pacatoase a sufletului. Uneori vedem cum unii dintre bolnavi se chinuie, sufera din cauza bolii, insa ocolesc cabinetul psihiatrului, chiar daca acesta este ortodox. Din punctul de vedere al Ortodoxiei si al traditiei bisericesti nu exista motiv pentru a vedea vreo piedica in calea aplicarii cunostintelor psihiatrice in lucrarea pastorului de suflete. In pastoratie pot si trebuie sa fie aplicate mijloacele medico-stiintifice pentru a ajuta sufletele in greutatile pe care le intampina pe calea mantuirii. In mainile pastorului, psihiatria este un mijloc auxiliar pentru a detecta nu pacatul, ci fenomenele patologice legate de bolile psihiatrice, adica sufletesti, nu duhovnicesti….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.