Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise PDF

  Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise - Dumitru C. Moruzi

  Iti doresti sa citesti cartea Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise scrisa de Dumitru C. Moruzi? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise

  Volumul cuprinde o mare parte din publicistica scriitorului Dumitru C. Moruzi (1850 – 1914), autor al romanelor Pribegi in tara rapita si Instrainati, (tiparite de Editura Stiinta in colectia „Mostenire” in anul 2014) si anume acele interventii, sub forma unor „scrisori deschise” adresate directorilor unor ziare si reviste sau unor personalitati marcante ale vremii, de la Chisinau (Pavel Crusevan), Bucuresti (Ion Tanoviceanu, C. G. Costa-Foru, Const. Mille) si Iasi (dr. C. Thiron), din Transilvania (Vasile Goldis, Al. Vaida Voevod) si chiar de la Petersburg (N. N. Durnovo), interventii ce nazuiesc sa corecteze anumite afirmatii facute in presa, relative indeosebi la Basarabia, ori sa determine orientarea opiniei publice, implicit a autoritatilor supreme – Guvern, Parlament, Rege – intru luarea unor decizii importante, precum alaturarea Romaniei la Tripla Intelegere (Antanta) si intrarea in razboiul mondial de partea acesteia si impotriva Puterilor Centrale (Germania si Austro-Ungaria).
   
  Mentinand si amplificand interesul pentru Basarabia in Regatul liber, militand pentru decizia pe care viitorul avea sa o dovedeasca drept cea corecta, „scrisorile deschise” ale lui D. C. Moruzi au o inestimabila valoare documentara si, in acelasi timp, lumineaza conceptiile sociale, politice si filosofice ale unui scriitor si ale unui formator de opinie de la inceputul secolului al XX-lea.
   
  Volumul, ca si intreaga colectie „Memoriile Basarabiei”, este destinat tuturor celor interesati de trecutul Basarabiei.

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Pro Basarabia, Pro Romania. Scrisori Deschise este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.