Povestea lui Kullervo PDF

Coperta Carte Povestea lui Kullervo

Iti doresti sa citesti cartea Povestea lui Kullervo publicata de editura RAO? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Povestea lui Kullervo chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Povestea lui Kullervo

Cartea spune povestea unui tanar blestemat, care este vandut ca sclav si care jura sa se razbune pe magicianul care i-a omorat tatal. Kullervo, fiul lui Kalervo, este probabil cel mai tragic personaj al autorului. Tolkien insusi afirma ca Povestea lui Kullervo a fost „”samanta incercarilor mele de a scrie legende”” si „”o piatra de hotar in legendele Primei Varste””. Kullervo este, in mod clar, o versiune mai veche a lui Turin Turambar, eroul tragic din Silmarillion. Povestea lui Kullervo, versiunea in proza a ciclului Kullervo din epopeea finlandeza si careliana Kerval, a fost scrisa de Tolkien pe cand era student la Exter College, Oxford, in 1914-1915. Aceasta a fost o perioada dificila pentru autor, iar acest lucru este reflectat in subiectul si temele cartii, care este insa o piatra de temelie a universului fictional inventat de scriitorul britanic….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.