Portocale rosii de Sicilia PDF

Coperta Carte Portocale rosii de Sicilia

Iti doresti sa citesti cartea Portocale rosii de Sicilia publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Portocale rosii de Sicilia chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Portocale rosii de Sicilia

Din cuprins: Amiezile…Inserarile…Diminetile…Nu stiu ce ma incanta mai mult: adancimea si fluiditatea descrierilor, dulci asezari de cuvinte bine alese si metafore vii, surprinzatoare, sau faptul ca am gasit aici jocul meu preferat intr-ale cuvintelor: icebergul. Trebuie sa citesti dinapoi ca sa reiei-intelegi-retraiesti si simti inlantuirea tuturor acelor elemente scriitoricesti din care n-ai vazut decat varful de gheata – cat pe ce sa iti scape. Si asa citesti doua carti in aceleasi randuri-cuvinte-expresii-unduiri. Filosofie, arta, exercitiu de cultura imbracat in valurile moi ale cartii de calatorie la amiaza. Te lasi rob placerii molesitoare, ca te invaluie, ca o simti prin piele, pe tample, in fierbinteala fruntii, si nu stii cand aerul devine taios si lumina e, deodata, chirurgicala si, brusc, totul e clar-rece-adanc. Toropeala de carte blanda de calatorie, dulce de Italia, moale de ape-carari-straini-ganduri ca ale tuturor, apoi, dintr-o data, un gand otelit, dovada a asezarii epistemice structurate, a mintii neodihnite in cautarea ei, a tanjirii gandului dupa un caus nou, apoi altul-nou, apoi unul nou din nou. Portocale rosii de Sicilia – un vin bun. Ametitor fara sa fie fatarnic. Nu stii cand ai trecut din mersul lin, pe o strada cu copaci in floare, in lumea lui Platon, nu stii, cand deschizi ochii din aroma nelinistii de dimineata tarzie, cum de e Murakami asezat la masa ta. O carte vie, un vin bun….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.