Politica si societate in epoca Ceausescu PDF

Coperta Carte Politica si societate in epoca Ceausescu

Iti doresti sa citesti cartea Politica si societate in epoca Ceausescu publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Politica si societate in epoca Ceausescu chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Politica si societate in epoca Ceausescu

Volum aparut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Volumul include studii recente cu privire la instaurarea regimului Ceausescu in Romania si la efectele pe care le-a avut asupra societatii. Pe baza documentelor de arhiva, dintre care multe inedite, sunt prezentate principalele transformari politice si sociale din perioada 1965-1989, de la programele de reconstructie urbana pina la formele de rezistenta a populatiei fata de cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu si modificarea discursului ideologic, cu trecerea de la „marxism-leninism“ la „socialismul stiintific“. Analizele centrate pe relatia scriitorilor cu cenzura si puterea, utilizarea poeziei patriotice ca instrument de propaganda in scoala si conditia femeii in comunism sunt completate de portrete ale unor personalitati ale epocii, ca Lucian Pintilie sau Nicolae Radulescu….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.