Politica Romaniei fata de Problema Palestiniana. 1948-1979 PDF

Coperta Carte Politica Romaniei fata de Problema Palestiniana. 1948-1979

Iti doresti sa citesti cartea Politica Romaniei fata de Problema Palestiniana. 1948-1979 publicata de editura Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Politica Romaniei fata de Problema Palestiniana. 1948-1979 chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Politica Romaniei fata de Problema Palestiniana. 1948-1979

Subiectul lucrarii de fata priveste Politica Romaniei fata de Problema palestiniana in perioada cuprinsa intre anii 1948-1979, accentele principale urmand sa cada asupra relatiilor cu gruparile palestiniene care au intretinut legaturi cu reprezentantii romani, fara insa a parasi contextul arab oriental. In ceea ce ne priveste, consideram ca, mai ales in perioada mentionata mai sus, nu se poate vorbi de o distantare a Palestinei de tarile arabe vecine. Dimpotriva, in aceste tari, ca urmare a evolutiilor interne (spre exemplu, existenta unui grup numeros de refugiati palestinieni, gazduirea si/ sau sprijinirea in unele cazuri a structurilor care si-au asumat lupta pentru eliberarea Palestinei, etc), se pot identifica situatii chiar de interiorizare a luptei pentru eliberarea teritoriilor palestiniene, ceea ce explica de ce am acordat pe parcursul materialului atentie deosebita si Siriei, Egiptului sau Iordaniei. Am ales ca data de debut 1948 pentru ca este anul cand se fixeaza utilizarea sintagmei Problema palestiniana si cand a avut loc unul dintre evenimentele centrale ale istoriei palestinienilor: crearea statului Israel, ceea ce, din varii motive prezentate mai pe larg in capitolele urmatoare, a dus la absenta/ disparitia statalitatiipentru comunitatea palestiniana. La 18 februarie 1947, Bevin a predat Problema palestiniana ONU. In acel moment, caracteristica principala a situatiei era data de contestarea politicii britanice deopotriva de arabi si evrei, fara ca niciuna dintre cele doua comunitati sa fie pe o pozitie avantajoasa in raport cu cealalta. Ulterior, au aparut noi dimensiuni: confruntarile directe arabo-israeliene, pierderea teritoriului unde ar fi putut exista si functiona statul palestinian, refugiat, ii arabo-palestinieni, lupta pentru crearea unui stat si, nu in ultimul rand, demersurile diplomatice. In acest context, 1978/ 1979 reprezinta materializarea primelor demersuri in vederea solutionarii Problemei palestiniene, marcand intrarea intr-o noua eta…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.