Polis – Fascism si comunism in Romania postcomunista PDF

Coperta Carte Polis - Fascism si comunism in Romania postcomunista

Iti doresti sa citesti cartea Polis – Fascism si comunism in Romania postcomunista publicata de editura Institutul European? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Polis – Fascism si comunism in Romania postcomunista chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Polis – Fascism si comunism in Romania postcomunista

Din Cuprins: Omul nou calare pe poneiul roz cu svastica; Dimitrie Gusti si evitarea capcanei fasciste; Memoria publica a Holocaustului in postcomunism; Dupa Legea Florian, Legea Oprea; Provocari metodologice ale cercetarii comunismului in Romania; De la istorie nationala la istorie europeana in scolile romanesti;””Dupa 25 de ani. Comunismul in Europa de Est””. Un proiect de cercetare a comunismului; Interviu, Iurie LEANCA: Influenta grupurilor de interese in activitatea Parlamentului roman; Violenta simbolica: discurs si reprezentari sociale in campania pentru alegerile prezidentiale din 2014; Dezvoltarea diplomatiei publice. O analiza comparata intre NATO si UE; Reorientarea si reconversia profesionala a emigrantilor romani; Libertate si necesitate la Kant, Hegel si Marx. Volum IV, Nr. 1 (11), Serie noua, decembrie 2015-februarie 2016 Numarul 1 (11, serie noua) al revistei Polis are ca tematica principala analiza unor elemente de natura fascista si comunista prezente in Romania postcomunista. Prezentul numar este deschis de editorialul semnat de Constantin Ilas care ofera exemple concrete ale „”contaminarii”” productiei de bunuri simbolice, devenit in epoca internetului o libertate reala, cu „”reziduuri”” ale comunismului. Prezenta editie a revistei include un interviu cu Iurie Leanca, fost Premier al Republicii Moldova si Presedinte al Partidului Popular European din Moldova, interviu realizat de coordonatorul volumului, Sorin Bocancea. Seria de articole din rubrica „”Fascism si comunism in Romania postcomunista””, semnate de Antonio Momoc, Alexandru Florian, Marius Oprea, Sorin Bocancea, Emilian Colceru-Mihul si Silvia Bocancea, trateaza lipsa de maturitate de care societarea romaneasca da dovada atunci cand vine vorba de intelegerea si asumarea elementelor totalitare care i-au marcat istoria recenta. In rubrica „”Varia”” se regasesc analize ale unor probleme actuale la nivel national si international, iar finalul acestei editii cuprinde doua recenzii ale unor aparitii editoriale de d…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.