Poezia romaneasca. Antologie de texte comentate si aprecieri critice. Editia a II-a PDF

Coperta Carte Poezia romaneasca. Antologie de texte comentate si aprecieri critice. Editia a II-a

Iti doresti sa citesti cartea Poezia romaneasca. Antologie de texte comentate si aprecieri critice. Editia a II-a publicata de editura Paralela 45? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Poezia romaneasca. Antologie de texte comentate si aprecieri critice. Editia a II-a chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Poezia romaneasca. Antologie de texte comentate si aprecieri critice. Editia a II-a

Prezenta lucrare constituie o ampla antologie de texte comentate din poezia romaneasca, de la inceputurile ei si pana in prezent. Gandita ca un indrumar pentru cei ce studiaza literatura in liceu – clasele IX-XII – si au de sustinut examenul de bacalaureat si, eventual, de admitere intr-o facultate cu specific filologic, cartea a fost elaborata intr-o maniera superior didactica, imbinand mijloacele analizei aplicate pe text cu acelea ale eseului critic. Criteriile de antologare au fost cele recomandate de programa scolara (accesibilitate, atractivitate, valoare, varietatea autorilor si textelor), dar s-au avut in vedere si propunerile manualelor existente in uz. Astfel, din dorinta de a fi un instrument de lucru util tuturor elevilor, antologia cuprinde, cu foarte putine si neinsemnate exceptii, toate textele poetice incluse in manualele alternative. Criteriul de organizare a materialului e cel cronologic-istoric, ordinea textelor respectand apartenenta la o anumita perioada sau epoca literara. Din perspectiva diacronica, textul liric este privit in contextul epocii sale, in relatie cu ideologia sau curentul literar la care a aderat autorul lui si in ansamblul creatiei respective. O sectiune aparte este rezervata aprecierilor critice. Ne-am orientat spre texte cat mai clare, cat mai concise, mai sugestive si mai usor de patruns, apartinand unor prestigiosi istorici si exegeti ai fenomenului literar. Ele sunt oferite doar ca repere de valorizare si receptare a operei, punand la dispozitia elevilor modele de analiza, sugestii de lectura, fara a exclude insa judecata proprie, originalitatea….

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.