Pisica musafir (Top 10+) PDF

  Coperta Carte Pisica musafir (Top 10+)

  Iti doresti sa citesti cartea Pisica musafir (Top 10+) scrisa de Takashi Hiraide si publicata de editura Polirom? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Pisica musafir (Top 10+) chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3

  Descrierera cartii Pisica musafir (Top 10+)

  „ Un roman cu adevarat stralucitor. ” ( Kenzaburō Ōe ) Alcatuit cu fine tuse de observatie atenta, romanul Pisica musafir straluceste prin micile momente si bucurii ale vietii, surprinse pe fundalul unei frumuseti poetice rare. La finalul epocii Shōwa, el si ea – sotul care tocmai a demisionat de la o editura si sotia, corector de manuscrise – locuiesc cu chirie in centrul orasului Tokyo, intr-o casa din curtea unui conac construit in anii ’60. Intre cuplul trecut de prima tinerete si Mica, pisica vecinilor, care vine adesea in vizite clandestine, se infiripa o puternica legatura afectiva, prin care viata capata alt sens. Aceasta fericire a lucrurilor marunte dureaza pana intr-o zi, cand Mica isi intarzie mai mult decat de obicei aparitia si panica se insinueaza in molcomul sir de intamplari cotidiene… Takashi Hiraide s-a nascut in prefectura Fukuoka, Japonia, in 1950. Poet remarcabil, liderul primei generatii de scriitori ai Japoniei postbelice, el a publicat mai multe volume de poeme, dintre care unele experimentale (Hanul, Pentru spiritul de luptator al alunului, Portretul unui tanar doctor de oase). In 1987 a scris un volum-melanj, ce face tranzitia intre vers, poem in proza si roman, Raza verde in casa mea. De altfel, multe dintre cartile sale tind sa rupa granitele dintre genuri, incercand sa schimbe felul in care cititorul priveste literatura. Printre ele se numara Note pentru jurnalul scris cu mana stanga, castigator al Premiului Yomiuri, o „antologie” de scrisori dedicata unui artist disparut – Vedere catre Donald Evans –, o selectie de poeme traditionale tanka si randuri de jurnal – O suta unsprezece poeme tanka prin care-mi jelesc tatal – si mai multe culegeri de eseuri pe teme dintre cele mai variate. Romanul Pisica musafir, unul dintre cele mai traduse titluri ale sale, i-a adus Premiul Kiyama Shōhei. Din 1990 Takashi Hiraide preda cursuri de poetica si arta la Universitatea de Arta Tama….

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Pisica musafir (Top 10+) este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.