Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite PDF

Coperta Carte Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite

Iti doresti sa citesti cartea Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite publicata de editura Vellant? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite chiar din caminul casei tale. 

Vezi Cartea – Sursa 1
Vezi Cartea – Sursa 2

Descrierera cartii Piciorul ti-l ating in umbra si alte poeme inedite

„”Piciorul ti-l ating in umbra este o carte-eveniment, nu doar pentru fanii, oricum numerosi, ai lui Pablo Neruda, ci pentru toti amatorii de premiere literare si istorie vie. Volumul contine o colectie de texte inedite ale acestui important poet-cult, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1971). Dragostea, munca, scrisul, exilul, viata de chilian, frumusetea salbatica a tarii in care s-a nascut, femeia ca forta fundamentala a naturii, toate acestea sunt temele favorite ale lui Neruda in cele 21 de poeme scrise de-a lungul a peste 20 de ani, din anii ’50 si pana in 1973. Publicate in reviste obscure, uitate prin caiete sau scrise direct pe servetele, meniuri de cafenea sau programe de vase de croaziera, aceste poeme – unele nefinisate, altele reconstituite – au forta bruta, profunzimea de expresie si sonoritatea exceptionala a tuturor poemelor lui Neruda, bucurandu-se insa si de libertatea imperfectiunii, a ciornei, a incercarii. Pablo Neruda, pe numele sau adevarat Ricardo Eli cer Neftal Reyes Basoalto, s-a nascut in 1904 la Parral, dar si-a petrecut copilaria in Temuco, un orasel feroviar de a carui amintire se va simti intotdeauna legat. Pablo Neruda si-a descoperit de foarte tanar aplecarea catre literatura, primul sau volum de versuri fiind publicat pe banii sai in 1923, cand poetul avea 19 ani. In paralel cu scrisul, Neruda a fost extrem de implicat in viata sociala a tarii sale, incepand de foarte devreme o cariera diplomatica a fost consul al Chile in India, Singapore, Birmania, Spania, Franta , continuata cu functia de senator si candidatura la presedintie din partea Partidului Comunist, in care s-a inscris in 1945.””…

Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.