Peste ocean PDF

Coperta Carte Peste ocean

Iti doresti sa citesti cartea Peste ocean publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Peste ocean de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Peste ocean

Jean Bart, pe numele sau adevarat, Eugeniu P. Botez, s-a nascut in comuna Burdujeni, judetul Botosani, la 28 noiembrie 1874. Scriitorul a publicat, la inceput, sub pseudonimele literare Trotus si Gh. Rot, dar in cele din urma si-a luat ca nume literar pe cel al celebrului corsar francez din timpul lui Ludovic al Xl V-lea, Jean Bart. Fiu al generalului din arma graniceri, Panait Botez, Jean Bart a fost elev al dascalului Ion Creanga, a urmat, la Iasi, scoala Fiilor de Militari (1880-1884), apoi scoala de Ofiteri de Artilerie, Geniu si Marina din Bucuresti (1894-1896) si scoala de Aplicatie a Marinei de la Galati, pe care a absolvit-o in 1896. A urcat treptele ierarhiei militare de la locotenent la Divizia de Mare (1902-1903) pana la gradul de comandor. A fost membru fondator al ”Revistei maritime” (1900), a luat parte la intemeierea Ligii Navale Romane, iar ca director general in Ministerul Muncii a lucrat la Asistenta Sociala. CUPRINSIn biroul Nord-Lloydului German din Brema Imbarcarea pe „”Kaiser-Wilhelm”” si plecarea din Kaiserhven In larg Patru Iulie – Sarbatoarea nationala americana Emigrantii La tarmul american New York: zgarie-nori La Bursa De vorba cu un prieten Reporterul american La Academia militara americana In ghetto-ul american Pittsburg, tara otelului In cartierul scolilor lui Carnegie Privind din Paradis in Infern La o fereastra din etajul al optsprezecelea O seara in lumea galbena din Chicago La Niagara Minciunile lui Chateaubriand si Literatura Americana Pe Missisipi Pericolul negru Intre Atlantic si Pacific Aur Intre romani Tara Minunilor Izvoarele fierbinti de la Mamut Lacul Castorilor In bazinul gheizerelor Gigantul stranuta In fata ursilor negri Pe lacul Yellowstone Peile rosii…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.