Pescuitorul de bureti PDF

Coperta Carte Pescuitorul de bureti

Iti doresti sa citesti cartea Pescuitorul de bureti publicata de editura Hoffman? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format PDF, ePub sau Mobi. Vei putea citi cartea Pescuitorul de bureti de pe orice dispozitiv: telefon, kindle, tableta sau laptop.

Citeste Cartea

Descrierera cartii Pescuitorul de bureti

Volumul Pescuitorul de bureti starneste in presa franceza o avalanse de comentarii, care saluta, cu entuziasm si calde aprecieri, revenirea lui Adrian Zografi, dupa doi ani de tacere. (Ultima povestire publicata: Ciulinii Baraganului, aparuse in 1928.)””Volumul Pescuitorul de bureti nu-i un roman – se spune intr-o revista pariziana din epoca – sunt povestirile lui Adrian Zografi care se continua in paginile autobiografice Pescuitorul de bureti, Bakar, Nemurire, Sotir, Intre un prieten si o tutungerie. Ne reintalnim cu figuri cunoscute: Mihail, Bakar, Haralambe si nu-i nevoie sa-i fi vazut aievea, pentru ca imaginea lor sa fie trainica. Exceptionalul talent al lui Istrati are puterea de a-si insufleti personajele, intrupandu-le intregi in laboratorul amintirilor. Cititi episodul recrutarii pescuitorilor de bureti, intalnirea cu falsificatorul de bani Bakar, plecarea in Abisinia, interventia unchiului din Alexandria care preamareste in fata lupului binefacerile unei zgarde pentru caini si care crede ca un vagabond este in stare sa sacrifice un prieten pentru ”o situatie” – si veti fi fascinati, luati de ritmul acestor povestiri viguroase, care, fara parada de literatura, reabiliteaza mizeria. Istrati ne da tot ce am fi dorit. El este un vanitos, dar repede iti dai seama ca aceasta vanitate are un fundament dintre cele mai nobile: valoarea umana. El e amar, pentru ca-i drept, si este drept, pentru ca-i bun. Bunatatea lui nu-si are egalul decat tot in ura lui, dar el nu uraste decat ceea ce-i rau El iubeste oamenii de jos, din cauza suferintei celor saraci, dar si acolo el stie sa deosebeasca ceea ce-i imbecilitate si josnicie Tandretea lui ne umple inima, idealul sau ne reinsufleteste, dorul sau de afectiune ne redesteapta elanurile, pesimismul sau e consolator, pentru ca da vietii un tel si-i atesta maretia si, in sfarsit, pentru ca un suflu de bunatate strabate intreg pamantul, facandu-ne zilele mai luminoase. Anatole France darama Cu mintea sa, cu inima sa, cu sangele…

Important: Fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala.