Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru PDF

  Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru - Miroslav Petras

  Iti doresti sa citesti cartea Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru scrisa de Miroslav Petras? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru

  Dumnezeu ne-a invrednicit sa pasim cu smerenie pe urmele Sfintilor care au aprins, au inaltat, pazesc si ocrotesc inimile dreptmaritorilor crestini din binecuvantatele tinuturi ale Serbiei si Muntenegrului. Acestia impartasesc daruri si fac minuni, strang impreuna mii de credinciosi la Sfintele altare, oferindu-ne noua celor care pelerinam pe aceste minunate plaiuri ale ortodoxiei, exemple de smerenie, modele vrednice de urmat, pilduitoare marturii care ne incredinteaza ca tot darul desavarsit si toata darea cea buna este de sus, de la Parintele Ceresc al tuturor.
  Situata in centrul si sud-estul Europei, Serbia oficial Republica Serbia, acopera partea de sud a Campiei Panonice si partea centrala a Balcanilor.
  In antichitate, pe teritoriul de astazi al Serbiei locuiau triburi ilirice si tracice. In secolul al II-lea i.Hr., romanii cuceresc regiunea, iar in anul 9 i.Hr. o includ in provincia Illyricum. Intre secolele V-VII, aici sosesc triburi slave, care ii vor „slaviza“ pe autohtoni (iliri, daci, traci, celti, colonisti romani) si se vor amesteca cu acestia, ducand la etnogeneza formarii poporului sarb.
   
  Radacinile statului se intind pana in secolul al VII-lea si se suprapun istoriei Dinastiei Vlastimirovic. Un regat sarb, cu capitala la Duklja, a luat fiinta in secolul al XI-lea, gasindu-si sfarsitul spre finele secolului urmator. Serbia medievala s-a format in jurul regiunii Raska, in secolul al XII- lea avand ca figura centrala pe Marele Jupan Stefan Nemanja(Sfantul Cuvios Simeon, tatal Sfantului Sava). In anul 1220, sub conducerea lui Stefan Intai, Serbia a devenit regat, iar in anul 1346 Stefan Dusan a infiintat Imperiul Sarb, dezintegrat in urma infrangerii in fata turcilor otomani in anul 1389. Batalia istorica a avut loc la Kossovo: nordul Serbiei a fost cucerit si el prin caderea cetatii Smederevo in anul 1459, urmand Bosnia cativa ani mai tarziu si Hertegovina in 1482.
   
  Intre anii 1459-1804, Serbia, in pofida a trei invazii austriece si a numeroase rebeliuni, a ramas sub conducerea Imperiului Otoman. Viata religioasa a fost dominata de Islam, fapt care a dus la numeroase convertiri. Cei convertiti au preluat denumirea de musulmani, iar mai tarziu pe cea de bosniaci, refuzand sa mai fie identificati drept sarbi.
   
  Cuprins:
   Manastirea Ostrog – Sfantul Vasile de Ostrog
   Manastirea Lelici – Sfantul Nicolae Velimirovici
   Catedrala Sfantul Sava – Belgrad
   Fortareata Kalemegdan
   Parcul Kalemegdan, Biserica Cuvioasa Sf. Parascheva
   Parcul Kalemegdan, Biserica Ruzica
   Manastirea Racovita, Patriarhul Pavle
   Manastirea Celije
   Sfantul Iustin Popovici
   Manastirea Mileseva
   Manastirea Moraca
   Manastirea Cetinje
   Mana Sfantului Ioan Botezatorul – mana care l-a botezat pe Hristos
   Manastirea Studenica
   Manastirea Manasija
   Manastirea Ravanica
   Manastirea Karusedol
   Manastirea Greteg
   Manastirea Hapovo
   Manastirea Kumanica
   Manastirea Vitovnita, Parintele Tadei

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Pe urmele sfintilor. Pelerinaj in Serbia si Muntenegru este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.