Parada dascalilor. Romanul lui Mirel PDF

  Parada dascalilor. Romanul lui Mirel - Anton Holban

  Iti doresti sa citesti cartea Parada dascalilor. Romanul lui Mirel scrisa de Anton Holban? Nimic mai simplu, apasa pe butonul de mai jos si o vei gasi in format fizic. Vei putea citi cartea Parada dascalilor. Romanul lui Mirel chiar din caminul casei tale. 

  Vezi Cartea – Sursa 1
  Vezi Cartea – Sursa 2
  Vezi Cartea – Sursa 3
  Vezi Cartea – Sursa 4
  In plus, daca vrei sa citesti cartea Parada dascalilor. Romanul lui Mirel PDF chiar acum sau daca vrei sa o downloadezi, ti-am pregatit cateva capitole numai bune de rasfoit. Citeste-le si vezi daca aceasta carte ti se potriveste!

  Descrierera cartii Parada dascalilor. Romanul lui Mirel

  Romanul lui Mirel (1929), are mai multe elemente epice si este, prin aceasta, mai aproape de vechea proza despre adolescenti. E. Lovinescu nu greseste cand il apropie, prin psihologia personajului centrul, de Poil de carotte (tradus la noi sub titlul Morcoveata) al lui Jules Renard. Romanul lui Holban fixeaza, intr-o proza libera, capricioasa, psihologia nesigura a unui adolescent inteligent si rautacios, Mirel, care da replici obraznice si isi scandalizeaza, prin comportament, familia.
   
  In Parada Dascalilor (1931) Holban iese din registrul prozei confesive si analitice. Face portrete, foloseste stilul satiric, ingroasa liniile si incearca sa prinda, in chip obiectiv, lumea din afara. Infatiseaza, mai exact, lumea didactica, inspirandu-se, probabil, din experienta lui de profesor prin liceele din provincie si capitala. Cand a aparut cartea, banuiala ca autorul se refera la persoane cu o identitate precisa a fost mare si reactia pe masura. Azi asemenea banuieli au disparut complet. A ramas proza ca atare, bine scrisa, cu cateva portrete memorabile de belferi care, in mediocritatea existentei lor, se disting, fie printr-o retorica sforaitoare, fie printr-un scepticism invariabil si infecund intr-un mediu miticesc unde totul este privit cu banuiala si totul este luat in deradere. – Eugen Simion

  Important: Daca iti doresti sa descarci cartea in format PDF, atunci este important sa retii ca fisierele PDF pot fi citite atat cu ajutorul browserelor, dar si cu ajutorul programelor care trebuie descarcate. Un program foarte bun este Acrobat Reader. Apasa butonul Download Acrobat Reader si il poti descarca de pe pagina lor oficiala. Fisierul PDF pe care ti-l punem la dispozitie este foarte util pentru a vedea daca Parada dascalilor. Romanul lui Mirel este potrivita pentru tine sau nu. Cartile pot fi downloadate si din AppStore sau PlayStore, dar mai intai asigura-te ca sunt pe placul tau.